Totul este prevăzut în programul partidului Alternativa pentru Germania pentru viitoarele alegeri.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) şi-a stabilit programul în viitoarele alegeri şi îşi axează campania asupra opririi restricţiilor impuse în lupta împotriva covid-19, unei linii mai ferme împotriva imigraţiei şi unei ieşiri a Germaniei din Uniunea Europeană (Dexit), relatează Euronews.

Partidul german de extremă dreapta şi-a stabilit aceste obiective în cadrul unui congres, în weekend, în vederea alegerilor legislative din toamnă, care urmează să fie marcate de plecarea de la putere a cancelarului Angela Merkel.

AfD, creată în 2013 cu voinţa ieşirii din zona euro, era mai reţinut, iniţial, în problema unei ieşiri a Germaniei don UE.

O cotitură către acest obiectiv a fost amorsată în alegerile europene din 2019, iar în weekend a fost stabilită clar în vederea alegerilor din toamnă.

Disensiuni interne

AfD, în pofida faptului că este principala formaţiune de opoziţie în Bundestag, este afectată însă de disensiuni interne şi stagnează în sondaje la un scor de aproximativ 10%, un scor de două ori mai mic decât al conservatorilor lui Merkel.

Formaţiunea şi-a înăsprit astfel tonul în probleme europene şi promovează o ieşire a Germaniei din UE.

Membrii partidului au votat în congresul din weekend în favoarea unei interziceri totale a reîntregirii familiei refugiaţilor, în contextul în care o tolera, până acum, în anumite cazuri.

Ei s-au pronunţat tot prin vot împotriva purtării măştii de protecţie, în speranţa de a profita de mişcarea împotriva restricţiilor anticovid, care câştigă teren în Germania.