Cântărețul a fost trimis în judecată în luna ianuarie anul trecut. Acesta a fost acuzat că piesa respectivă prezintă ”discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă şi are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor.”

Instanța obligă YouTube să înlăture videoclipul melodiei, publicat pe platforma precum şi toate videoclipurile conexe. Decizia nu este definitivă. ”La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 USD”, au arătat procurorii, conform G4media.

Dani Mocanu a fost condamnat la închisoare. ”A instigat la ură și discriminare împotriva femeilor” prin melodia ”Curwa”

”În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură și discriminare împotriva femeilor.

La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”, arătau procurorii.

Totul a început în iulie 2019. Melodia „Curwa”, cântată de Dani Mocanu, a fost reclamată la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CND), pentru versurile instigatoare la violenţă asupra femeilor.

Piesa reprezintă „discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă şi are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor, cu atât mai mult cu cât mesajele transmise prin versurile şi videoclipul melodiei „Curwa“ sunt din partea unui artist cunoscut publicului larg, care legitimează astfel şi încurajează atitudinile misogine“, au explicat reclamanţii.

În toamna lui 2020, Dani Mocanu a stârnit un nou val de reacții negative la adresa sa după ce a apărut cu un leu în ultimul videoclip.

Manelistul a fost critica dur din cauza faptului că animalul sălbatic părea să fie rănit serios la un picior.