Daniel Buzdugan este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori tv și radio. Cu un simț al umorului ieșit din comun, acesta a reușit să câștige în ultimii ani tot mai mult simpatia publicului. Matinalul care l-a consacrat alături de colegul său de emisiune, Mihai Morar, este ascultat și apreciat de românii de pretutindeni.

Dacă atunci când își face meseria, Buzdu se prezintă precum o carte deschisă publicului, în ceea ce îi privește viața personală, jurnalistul a fost mereu extrem de rezervat. Un alt motiv pentru care jurnalisul se bucură de aprecierea multor oameni este modul în care alege să își trăiască viața cât mai aproape de Dumnezeu.

Acesta nu se sfiește niciodată să își arate credința în văzul lumii. Creștin ortodox practicant, Buzdu are o relație aparte, susține el, cu Biserica. Nu doar că participă la slujbe și merge în pelerinaje, ci pur și simplu a ales să își trăiască viața într-un mod pur creștinesc.

Colegul de emisune al lui Morar a precizat că ceea ce l-a determinat să fie atât de aproape de credință a fost faptul că a simțit deseori ajutorul lui Dumnezeu atunci când a avut nevoie.

Am simțit prezența lui Dumnezeu în multe situații și mai ales atunci când nu-mi ieșea ceva îmi dădeam seama că, de fapt, era voința Lui, așa cum se spune și în Tatăl nostru, Doamne, facă-se voia ta, voia Ta dumnezeiască, nu voia mea lumească!”, a declarat jurnalistul într-un interviu recent.

De altfel, Buzdu a afirmat că simplul fapt că este ascultat de luni până vineri de milioane de români pentru el acest lucru vine ca o presiune, o obligație de a arăta mai departe ceea ce simte vizavi de credința lui.

„Uneori mă înspăimânt gândindu-mă că mă ascultă milioane de oameni, și asta mi se pare un dar de la Dumnezeu și încerc să mulțumesc de fiecare dată pentru această bucurie și să nu mă încred în puterile mele.” a mai adăugat acesta.

Daniel Buzdugan este un adevărat exemplu de manifest al credinței ortodoxe și din alt punct de vedere. Mai exact, jurnalistul ajunge cât poate de des la Muntele Athos unde petrece timp de rugăciune printre numeroasele mănăstiri și călugării care se nevoiesc acolo.

Într-una dintre vizitele sale în locul sfânt, Buzdu a fost alături de Mihai Morar, care a povestit la întoarcere că experiența a fost una extraordinară.

Daniel Buzgudan a spus adevărul despre credinta lui. Ce l-a făcut să se apropie atât de mult de Dumnezeu

Ales naș de colegul său Flick

Un adevărat propovăduitor al credinței și al căsătoriei religioase în fața lui Dumnezeu, Buzdu a fost cel pe care colegul său de la radio, Flick domnul Rimă, l-a ales să îi fie naș. Cununia faimoasă a avut loc inițial pe o plajă din Grecia, unde jurnalistul s-a căsătorit religios. Ulterior, cununia în fața lui Dumezeu s-a desfășurat într-o biserică din Timișoara.

Buzdu și soția lui și-au luat în serios rolul de părinți spirituali fiind gata oricând să îi îndrume pe proaspeții fini pe drumul lin al credinței și al înțelegerii în familia lor.