Pentru accelerarea campaniei de vaccinare și pentru ca din ce în ce mai mulți oameni să fie motivați să se vaccineze anti – coronavirus, autoritățile dintr-un stat din vecinătatea României au găsit o soluție inedită.

În Serbia cetățenii care acceptă să se vaccineze anti – coronavirus vor fi plătiți. Locuitorii din Serbia care iau parte la campania de vaccinare vor primi câte 25 de euro dacă accepte să se imunizeze.

Vor primi câte 25 de euro toate persoanele din Serbia care au peste 25 de ani și sunt de acord să se vaccineze. Această „campanie plătită” începe din luna mai. Statul va da bani pentru persoanele care se vaccinează doar până la data de 31 mai.

Conform EFE, Guvernul sârb s-a gândit să-i recompenseze astfel pe cetățenii responsabili care conștientizează că doar prin vaccinare epidemia de coronavirus poate lua sfârșit.

Campania de imunizare în masă a populației Serbiei

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, spune că principalul obiectiv al țării este ca la sfârşitul acestei luni să se depășească pragul de 50% din populație vaccinată. Șeful statului a dat asigurări că nu vor fi adoptate măsuri care să discrimineze persoanele nevaccinate.

”Ne-am gândit cum să premiem persoanele care au dat dovadă de responsabilitate şi am decis să oferim un ajutor financiar suplimentar celor care s-au vaccinat”, a declarat preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, citat de Agerpres.

Dacă campania de vaccinare merge așa cum trebuie, până la sfârșitul lunii mai 55% din populația Serbiei ar trebui să primească cel puțin o doză de vaccin împotriva Covid – 19. Reamintim faptul că populația țării numără o populație de şapte milioane de locuitori.

În cadrul campaniei de vaccinare din Suedia sunt utilizate vaccinurile de la Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, Sputnik V și Sinopharm.

De la debutul campaniei de vaccinare din Serbia și până în prezent, 22% din populaţia țării a fost complet imunizată împotriva Covid – 19, adică acești cetățeni au primit ambele doze de vaccin.

Prin comparație, Uniunea Europeană a vaccinat doar 9% din cetățeni cu ambele doze de ser. Media de vaccinare a Serbiei este mult mai mare față de cea a Uniunii Europene.