Claudiu Târziu a scris astăzi, 26 mai, că AUR a depus la Biroul Permanent al Senatului „proiectul de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare”. Așadar, acesta explică ce prevede proiectul respectiv.

„Este interzisă orice formă de manifestare sau măsură de excludere, segregare, restricție, limitare, deosebire, preferință sau tratament diferențiat, exercitate asupra unei persoane sau a unor categorii de persoane, avînd drept condiție de bază administrarea sau nu a oricărui vaccin, care, în condițiile prezentei legi, reprezintă discriminare pe motiv de vaccinare”, este scris în proiect.

Egalitate de șanse

În continuare, acesta a punctat că scopul proiectului este egalitatea la șanse și a menționat alte două puncte importante ale proiectului:

„Contravențiile prevăzute în această lege se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 30.000 lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane, dacă fapta respectivă nu constituie infracțiune”;

„Emiterea unui act cu caracter normativ care încalcă prevederile articolului 2 este infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Ce spune AUR despre marea relaxare?

Anterior, George Simion, co-preşedintele AUR, a vorbit despre scăderea infecțiilor cu COVID-19 și relaxarea restricțiilor ce urmează să aibă loc de la 1 iunie.

„Cifrele sunt în scădere surprinzător! S-ar fi zis că după protestele la care a participat o ţară întreagă și la care am participat și noi când eram ‘vinovații de serviciu’, ar fi trebuit să izbucnească noi cazuri. S-a dovedit că nu s-a întâmplat nimic, cifrele sunt în scădere și aceste aşa zice restricții nu au ajutat, practic, la nimic. Cifrele sunt în scădere nu doar în România, ci peste tot în lume, pentru că încă nu se știe când acționează acest virus, dar cu siguranță putem vedea niște modele”, a declarat George Simion, la Antena 3.