Doliu în lumea cinematografiei. A murit o mare actriță

Actrița Nicola Pagett, cunoscută mai ales pentru rolul din serialul „Upstairs, Downstairs” câștigător al premiului Emmy, a murit la vârsta de 75 de ani, potrivit The Independent.

Doliu în lumea cinematografiei. A murit o mare actriță

Actrița Nicola Pagett a „murit brusc” pe data de 3 martie, după a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier, transmite sursa citată. Nicola Pagett a fost cunoscută în special pentru rolul Elizabeth din serialul de succes „Upstairs, Downstairs” din anii 1970.

Pe parcursul carierei sale de peste trei decenii, actrița Nicola Pagett a jucat roluri în filme de televiziune, precum celebrul” Frankenstein: Povestea adevărată” din 1973 sau rolul principal din mini-seria Anna Karenina, cu 10 episoade.

Doliu în lumea cinematografiei. A murit o mare actriță

Alte filme în care a jucat Nicola Pagett

Nicola Pagett a apărut și în filme precum „Anne of a Thousand Days” (1969), „There’s a Girl in My Soup” (1970), „Operation: Daybreak” (1975), „Privates on Parade” (1983) și „An Awfully Big Adventure” (1995), de Mike Newell.

În filmul „West End”, ea a jucat alături de Michael Gambon și Liv Ullmann într-un remake din 1985 a filmului lui Harold Pinter, după ce a apărut cu doi ani mai devreme în „Războiul troian nu va avea loc”.