O asistentă de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, în vârstă de 32 de ani, a murit, marţi dimineaţă, la un spital din Capitală, după ce fusese diagnosticată cu COVID-19. Ea era însărcinată, iar copilul a venit pe lume prin cezariană, după care starea femeii s-a degradat.

Asistenta a fost diagnosticată pozitiv cu Sars-Cov-2

Femeia, care era însărcinată cu primul copil, fusese diagnosticată pozitiv la testul RT-PCR în 21 decembrie şi a ales să se trateze la domiciliu până în 30 decembrie, când a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru că se simţea rău.

Doliu în lumea medicală. O asistentă infectată cu coronavirus a murit imediat după ce a născut

După evaluare, medicul de gardă a decis transferul la Maternitatea Buzău pentru un consult de specialitate, iar medicii de acolo au decis transferul la Maternitatea Bucur.

Femeia, însărcinată în 33 de săptămâni, a fost operată de urgenţă aducând pe lume un copil care a rămas în maternitate, iar ea a fost transferată la Spitalul Pantelimon, unde a fost intubată. După operaţia de cezariană, starea s-a degradat, iar marţi dimineaţă aceasta a decedat.

„Cu profund regret anunţăm decesul colegei noastre, în vârstă de 32 de ani, Andrei Adelina, asistent medical în secţia U.P.U-SMURD, care a decedat în această dimineaţă la un spital din Capitală. Asistenta Andrei Adelina era angajată a S.J.U. Buzău din luna martie 2016”, au transmis reprezentanţii SJU Buzău.