Doliu în muzica populară. Un artist celebru a murit

Este doliu în muzica populară. Andrei Ionaş, dirijorul orchestrei Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei”, a murit. Colegii săi sunt şocaţi de vestea tragică.

Doliu în muzica populară. Un artist celebru a murit

Muzica populară este în doliu. Andrei Ionaş, dirijorul orchestrei Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei”, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Andrei Ionaş era născut în Republica Moldova. Acesta se alăturase Ansamblului Folcloric în urmă cu 25 de ani.

„Când iubirea pentru artă îți curge prin vene,alegi un loc bun pentru a -ți înfige rădăcinile și de a crește profesional. Așa a ales în 1996 Andrei Ionaș sa-și părăsească satul natal de dincolo de Prut și sa se stabilească în Focșani, fiind un talentat instrumentist al Ansamblului Folcloric Țara Vrancei.

Doliu în muzica populară. Un artist celebru a murit

De curând a devenit dirijorul orchestrei Ansamblului, dând dovadă de profesionalism și ambiție, păstrând vie dragostea pentru folclor.Ave(a)m planuri mari …dar în această noapte,o veste tragică ne-a dat viața peste cap… Bunul nostru coleg ANDREI IONAȘ a încetat din viață, lăsându-ne să cântăm singuri… O vom face,cu greu,dar mereu cu gândul la tine,Bădie Andrei! Dumnezeu sa te Ierte și sa Îți așeze sufletul în lumea celor drepți!”, este mesajul publicat de Ansamblul Folcloric „Ţara Vranceai”, pe pagina oficială de Facebook.