Doliu în România! A murit Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei a pierdut lupta cu viaţa. Marea actriţă era în spital, în stare critică, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru aceasta.

Doliu în România! A murit Draga Olteanu Matei
Doliu în România! A murit Draga Olteanu Matei

România pierde încă un actor de renume de pe scena teatrului şi a filmului. Îndrăgita actriţă Draga Olteanu Matei a plecat dintre noi. Aceasta a pierdut lupta cu viaţa în noaptea de marţi spre miercuri. Draga Olteanu era internată în Spital la momentul decesului.

Actriţa Draga Olteanu Matei a lăsat în urma sa durere printre românii care au îndrăgit-o atât de mult. Actriţa se afla internată de urgenţă pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Clinicii de Gastroenterologie şi Hepatologie a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Azi noapte aceasta nu a mai rezistat şi şi-a dat ultima suflare, în ciuda eforturilor depuse de medici.

Draga Olteanu lasă doliu în România

Actriţa Draga Olteanu avea 87 de ani. Nici vârsta şi nici alte probleme de sănătate nu au ajutat-o să mai aibă energie pentru a trece peste acest impas. Reprezentanta Unităţii de Primiri Urgenţe SMURD Iaşi Diana Cimpoeşu a explicat că, în ciuda muncii depuse de medicii şi asistentele care s-au ocupat de actriţă, starea acesteia s-a degradat rapid, ea având mai multe afecţiuni medicale.

Ieri, potrivit Dianei Cimpoescu, Draga Olteanu Matei se afla la Terapie Intensivă. Aceasta era conectată la suport respirator şi hemodinamic. Altfel nu ar fi trăit atâtea zile de la internare. Medicii o descriau ca un pacient fragil care avea nevoie de susţinerea funcţiilor vitale.

Doliu în România! A murit Draga Olteanu Matei
Doliu în România! A murit Draga Olteanu Matei

Cum a început coşmarul actriţei

Totul a început de vineri, spre seară, atunci când Draga Olteanu Matei a fost mutată de la Spitalul din Piatra Neamţ la UPU al Spitalului “Sf. Spiridon” din Iaşi. Decizia medicilor de a o muta a fost luată din cauza idenitificării unei hemoragii digestive. Actriţa era în stare extrem de gravă, însă a avut puterea de a vorbi cu echipa medicală, de a le transmite datele necesare legate de istoricul medical şi tratamentul pe care îl ia.

Medicii au reuşit atunci să o stabilizeze, actriţa fiind sedată şi internată la Terapia Intensivă la Clinica de Gastroenterologie şi Hematologie. Medicii mai explică faptul că hemoragia digestivă s-ar fi produs de la un tratament anticoagulant luat de actriţă din cauza unor afecţiuni cardio vasculare.