Durere mare în sportul românesc! O legendă a fotbalului din Timişoara a murit chiar în ziua de Paşte. Din păcate, fostul antrenor a fost răpus de COVID-19.

Este vorba despre fostul antrenor Octavian Foale, care a încetat din viaţă la vârsta de 83 de ani, după o infecţie cu noul coronavirus.

Bărbatul a suferit un accident cerebral în urmă cu o lună şi jumătate, iar surse medicale spun că acesta era infectat cu COVID-19.

Octavian Foale, poreclit de cunoscuţi “nea Tavi”, s-a născut la Reşita, pe 20 ianuarie 1938. El a jucat şi în prima divizie a fotbalului din România, la CSMS Iaşi.

El s-a stabilit apoi la Timişoara ca antrenor pentru că toţi cei trei băieţi ai săi jucau fotbal în oraşul de pe Bega. “Cel mijlociu, Emanuel (”Manu”), şi mezinul, Angelo, chiar au jucat la Poli (la seniori sau tineret). Cel mare, Antonio (”Toni”), a fost antrenor principal, iar acum este secund la Politehnica”, notează aspolitehnica.upt.ro.

Doliu uriaş în sportul românesc! O adevărată legendă a murit chiar în prima zi de Paşte

A condus şi o şcoală de fotbal în Timişoara

Octavian Foale a rămas celebru şi pentru că a făcut închisoare pentru clubul alb-violet. “În 1986, pe când era antrenor secund la Poli, nea Tavi a fost condamnat la închisoare, în urma tentativei de ”blat” la meciul FC Bihor – Poli, din primul eşalon, alb-violeţii fiind în cursa pentru salvarea de la retrogradare”, mai scrie site-ul citat.

Fostul antrenor este binecunoscut în Timişoara pentru metodele sale inedite şi pentru ştiinţa cu care le preda tainele fotbalului micilor juniori. “Nea Tavi” a înfiinţat chiar şi o şcoală de fotbal, numită Luceafărul Timişoara, care activa la Bază sportivă numărul 3 a Politehnicii. La această şcoală au antrenat şi băieţii săi, însă din păcate aceasta s-a desfiinţat în urmă cu câţiva ani.

Din păcate, fostul antrenor a plecat dintre noi chiar în prima zi de Paşte. Cunoscuţii spun că el era nelipsit de la slujbele ce aveau loc în Catedrala Ortodoxă din Timişoara.