Dosarul 10 August se întoarce la DIICOT. Curtea de Apel București a decis redeschiderea anchetei

Dosarul 10 August a fost redeschis. Curtea de Apel Bucureşti a dispus, vineri, redeschiderea anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei după ce a fost admisă plângerea unui protestatar împotriva ordonanţei DIICOT prin care dosarul a fost clasat.

Dosarul 10 August se întoarce la DIICOT. Curtea de Apel București a decis redeschiderea anchetei

Judecătorul Ciprian Alexandru Ghiţă de la Curtea de Apel Bucureşti a redeschis dosarul 10 August, referitor la fapte penale comise de conducerea Jandarmeriei Române.

Dosarul se va întoarce la parchet pentru completarea probatoriului în ceea ce-i priveşte pe Cazan Laurenţiu Valentin, Chirică Mihai Dan, Cucoş Gheorghe Sebastian şi Sindile Ionuţ-Cătălin.

Redeschiderea anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei a fost dispusă după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis o plângere a unui protestatar.

Ioan Crăciuneanu a fost gazat şi ameninţat de jandarmi la mitingul din Piaţa Victoriei din 10 august 2018, iar o grenadă a căzut lângă el şi l-a rănit la picior.

Curtea de Apel i-a admis plângerea împotriva ordonanţei DIICOT prin care dosarul a fost clasat pe 26 iunie 2020.

Tribunalul Bucureşti a respins definitiv cererea DIICOT de redeschidere a dosarului 10 august 2018 când protestul paşnic din Piaţa Victoriei a fost reprimat cu brutalitate în timpul guvernării Dăncilă şi sub coordonarea şefilor de atunci ai Jandarmeriei.

În urma deciziei instanţei, urmau a fi cercetaţi doar jandarmii care au urmat ordinele foştilor şefi ai Jandarmeriei care au coordonat represiunea.