E mult mai grav decât se credea, spune un cunoscut doctor care vone şi cu cea mai proastă veste. Spitalele sunt deja pline.

România este lovită dur în continuare de pandemia de coronavirus. Chiar dacă suntem în plină campanie de vaccinare, valul trei al pandemiei loveşte crunt. Formele pe care le fac pacienţii sunt mult mai grave, spune Beatrice Mahler.

Spitalele nu mai fac faţă valului 3

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, susţine că valul trei este mult mai contagios şi duce la forme mult mai grave ale bolii. Totodată, medicul susţine şi că noua tulpină afectează grupe mult mai mici de vârstă.

”La Marius Nasta, paturile de terapie intensivă sunt ocupate de câteva zile şi, din păcate, de la mijlocul săptămânii trecute, trebuie în fiecare noapte să suplimentăm paturile din Secţia Covid pentru a putea face faţă numărului de pacienţi care ajung la spital cu forme de insuficienţă respiratorie severă.

Este o situaţie extrem de dificilă şi practic trebuie să ne mobilizăm toate resursele pe care le avem”, a declarat Beatrice Mahler, conform B1TV.

A scăzut şi media de vârstă a celor infectaţi

Mai mult, Beatrice Mahler, trage semnalul de alarmă. ”Sunt mai multe tulpini şi formele pe care le avem în spital sunt severe şi, din păcate, vârsta, media de vârstă la pacienţi este mult mai mică decât ce s-a înregistrat anul trecut”, a dezvăluit medicul.

Potrivit acesteia, ”e bine avem o evidenţă cât mai exactă a persoanelor pozitive, să găsim soluţii pentru anchete epidemiologice făcute cât mai rapid, pentru că această nouă tulpină şi provocarea pe care o avem în acest val este contagiunea crescută, numărul mare de contacţi care se pozitivează şi care ajung cu forme severe de boală”.

”Este parcă un tablou diferit, cu o gravitate crescută, care trebuie să ne facă prezenţi şi atenţi la ce avem de făcut”, a mai declarat Beatrice Mahler.