De acum este oficial! Începe campania de imunizare în masă a copiilor care au vârsta mai mare de 12 ani. În Statele Unite ale Americii (SUA), vaccinul produs de Pfizer / BioNTech a fost autorizat și pentru vaccinarea copiilor.

De acum încolo se pot vaccina anti – coronavirus inclusiv copii care au vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Până acum acest ser putea fi utilizat doar pentru inocularea persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani.

Conform AFP și Agerpres, Agenţia americană pentru Medicamente a anunțat că în acest fel se extinde campania de imunizare în masă a populației Statelor Unite ale Americii (SUA).

Janet Woodcock, şeful interimar al FDA, spune că acesta este un pas extrem de important în combaterea pandemiei de coronavirus pentru că în acest fel și tinerii vor fi protejați de o eventuală infecție cu Covid – 19.

Campania de vaccinare a copiilor din SUA

Câteva milioane de adolescenți care trăiesc în Statele Unite ale Americii (SUA) ar urma să fie vaccinați anti – coronavirus. Vaccinul de la Pfizer / BioNTech va fi administrat copiilor tot în două doze. Concentrația va fi aceeași ca cea pentru adulți.

„Acesta este un pas important în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Acţiunea noastră de astăzi permite protejarea unei populaţii mai tinere împotriva COVID-19(….)Părinţii şi tutorii pot fi siguri că Agenţia a efectuat o analiză riguroasă şi detaliată a tuturor datelor disponibile”, a spus Janet Woodcock, şeful interimar al FDA.

Vaccinarea copiilor

Prima țară care a autorizat utilizarea vaccinului anti – coronavirus Pfizer / BioNTech în rândul copiilor este Canada. Sunt șanse mari ca și copiii europenilor să fie vaccinați curând împotriva Covid – 19. Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) ia în calcul extinderea campaniei de vaccinare anti – coronavirus și la adolescenţi.

Întrebarea este ce se întâmplă cu copiii din România. Vor fi aceștia imunizați împotriva Covid – 19? Reprezentantul României din Organizația Mondială a Sănătății (OMS), parlamentarul PSD Alexandru Rafila, spune că autoritățile trebuie să pregătească din timp o campanie de informare.

Se pare că vaccinul anti – Covid – 19 are o eficacitate de aproape 100% în cazul imunizării copiilor. Conform președintelui Societăţii Române de Microbiologie, o astfel de campanie de imunizare în masă a adolescenților ar putea începe chiar din această vară. Se vor încadra copiii care au vârste cuprinse între 12 și 15 ani.