Elevii din învăţământul primar vor avea gratuitate la transport. Camera Deputaţilor a votat proiectul

Camera Deputaților a decis că elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport gratuit până la şcoală. Proiectul va ajunge acum la Senat care este for decizional.

Elevii din învăţământul primar vor avea gratuitate la transport. Camera Deputaţilor a votat proiectul

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege prin care elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport gratuit până la şcoală.

Proiectul de lege, iniţiat de către deputatul PNL Robert Sighiartău, completează Legea Educaţiei naţionale, astfel încât elevii din învăţământul primar vor beneficia de transport specializat de la şi până la unitatea de învăţământ.

Bugetul de stat ar urma să suporte cheltuielile, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale.

„În municipii şi oraşe, elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare şi confesionale autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse şcolare, pentru transportul de la/până la unitatea de învăţământ.

Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigura din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale”, arată un amendament la proiectului de lege, citat de news.ro.

Dacă proiectul va fi adoptat, prevederile sale vor intra în vigoare începând cu prima zi a anului şcolar 2022 – 2023.

Senatul este for decizional pe această propunere legislativă.