Emily Burghelea a trecut prin clipe grele: „L-am dus mort în portbagaj”

În contextul scandalului deschis de Dani Mocanu în momentul în care a filmat un videoclip cu un leu rănit, Emily Burghelea face şi ea dezvăluiri neaşteptate, legate de o situaţie mai puţin plăcută din viaţa sa.

Emily Burghelea a trecut prin clipe grele: "L-am dus mort în portbagaj"
Emily Burghelea a trecut prin clipe grele: "L-am dus mort în portbagaj"

Emily Burghelea a fost printre primele persoane care au reacţionat în momentul în care Dani Mocanu a fost acuzat că s-a folosit de un leu rănit în videoclipul său. Fosta asistentă de la Acces Direct i-a luat apărarea manelistului. Mai mult, acum, aceasta face publică o nouă poveste tristă legată de animale.

Emily aduce aminte despre povestea pescăruşului găsit bolnav pe o plajă. Aceasta a publicat un comentariu ofensator la adresa autorităţilor şi a persoanelor care au refuzat să o ajute să salveze pescăruşul otrăvit. Emily a făcut tot posibilul să salveze pasărea, însă nu a reuşit.

Apoi, ea a mers în mai multe locuri şi a cerut analiza pescăruşului, pentru a dovedi că a fost otrăvit cu o substanţă ilegală pe teritoriul ţării. Este vorba despre un insecticid care pune în pericol chiar şi viaţa oamenilor, nu doar a necuvântătoarelor. Fosta asistentă TV a plătit bani grei ca să poată descoperi ce avea pasărea.

Emily Burghelea a trecut prin clipe grele: "L-am dus mort în portbagaj"
Emily Burghelea a trecut prin clipe grele: „L-am dus mort în portbagaj”

Când a aflat cauza pentru care pescărușul ei se îmbolnăvise s-a arătat complet revoltată. Astfel ea a început să explice că DDT-ul, un insecticid interzis la nivel global, este încă folosit de oameni, mai ales în România.

DDT-ul este cancerigen pentru orice fiinţă de pe planetă, cu atât mai mult pentru un pescăruș. Emily povesteşte că a încercat să salveze animalul, l-a dus la o clinică privată, însă nu a fost ajutată. Apoi, pasărea a murit, cel mai probabil, în chinuri.

Prin ce dramă a trecut Emily Burghelea

„Acesta a murit chiar la mine în casă după ce am făcut tot ce am putut pentru el. L-am transportat la București și i-am făcut necropsia pe banii mei doar ca să demonstrez că Spitalul Veterinar la care l-am dus nu a făcut nimic să-l ajute. Am demonstrat asta! Pescarusului i s-a făcut o injecție de pisici care nu i-a făcut nici rău dar nici bine.”, povesteşte Emily.

Aceasta a reuşit să dovedească faptul că la acel spital nu s-a utilizat tratamentul corespunzător şi că s-a făcut fraudă fiscală. Ea povesteşte cum cei de la clinică au bătut pe casa de marcaj altă sumă faţă de cea primită. Ulterior, Emily a aflat că pescăruşul chiar a fost otrăvit cu DDT, în zona Dobrogei.

„În Dobrogea se folosește DDT în agricultură. Adică? Adică dacă Poliția și Direcția Sanitar Veterinară și cei de la Mediu nu fac o anchetă, sănătatea noastră, a TUTUROR este pusă în pericol”, a completat Emily Burghelea.