Este oficial! Regina Elisabeta renunţă la tron! S-a decis cine preia coroana

Regina Elisabeta a II-a se retrage oficial de la tron. S-a anunţat deja cine este cel care îi va lua locul la conducerea regatului.

Este oficial! Regina Elisabeta renunţă la tron! S-a decis cine preia coroana
Este oficial! Regina Elisabeta renunţă la tron! S-a decis cine preia coroana

Marea Britanie şochează din nou! Regina Elisabeta renunţă la coroană. După decenii de așteptare, tronul va ajunge în sfârșit la prinţul Charles. Acesta va fi Regent, în timp ce Regina va fi tot mai absentă din viaţa publică, lăsând sarcinile pe seama prinţului William.

Retragerea Reginei Elisabeta a doua este iminentă, potrivit jurnaliştilor britanici. La începutul conducerii, Regina a promis că va purta coroana până la capătul vieţii, însă se pare că o astfel de promisiune se poate modifica după mai bine de jumătate de secol.

Majestatea sa este pe tronul Angliei de 70 de ani. Aceasta s-a ocupat în permanenţă de problemele regatului pe care îl conduce în ciuda multiplelor scandaluri puternice care au afectat profund Casa Regală, mai ales în ultima perioadă. Majestatea sa, Regina Elisabeta nu este singură în luarea deciziilor. Aceasta a fost mereu ajutată de prinţul Charles şi de nepotul său, prinţul William.

Este oficial! Regina Elisabeta renunţă la tron! S-a decis cine preia coroana
Este oficial! Regina Elisabeta renunţă la tron! S-a decis cine preia coroana

Regina va abdica

Regina Elisabeta a II-a a anunţat, de curând, că vrea să renunţe la tron. În acest context, jurnaliştii britanici şi comentatorul regal Luisa Ciuni au confirmat acest lucru. Cel care ar înlocui-o pe Regină la tron ar fi chiar prinţul Charles. Acesta va lua rolul de Regent, iar prin această decizie, Elisabeta a II-a rămâne fără aproape toate atribuţiile sale.

„Regina, având în vedere vârsta ei, poate continua să facă această treabă în principal pentru că are un personal de familie foarte puternic. O parte din munca sa de birou este acum făcută de prințul Charles. Regența va ajunge mai devreme sau mai târziu la Charles.

Rolul prințului Charles s-a mutat la fiul său, William și la soția acestuia. Dar Regina Elisabeta va face orice altceva. Această mutare îi permite să continue să facă tot ceea ce făcea și până acum, dimineața, după-amiaza și seara.”, a declarat Luisa Ciuni.

Charles devine regent

În rolul de Regent, Charles va avea aproape toate atribuţiile Reginei. Acesta nu va deveni Rege, decât după ce Majestatea sa încetează din viaţă. În Marea Britanie a mai fost conducător un regent, atunci când George al III-lea a avut mari probleme de sănătate. Fiul său cel mare, Augustus George a fost nevoit să urce pe tron între anii 1811 şi 1820.

Rolul unui regent este stabilit prin Regency Acts, lege datată din anul 1937. Regulamentul arată că regina poate transmite o parte, sau toate rolurile sale unui membru al Familei Regale. În cazul de faţă, prinţul Charles este categoric cel mai favorit să îi ia locul reginei, dar doar din postura de regent, făcându-l rege în toate mai puțin în titlu. Printre aceste atribuții sunt incluse și audiențele săptămânale cu prim-ministrul Boris Johnson.