Este scandal total! Pe cine propune USR pentru funcția de vicepreședinte al ANAF

Scandalurile legate de USR continuă, în condițiile în care formațiunea continuă să numească în funcții cheie ale instituțiilor de stat personaje a căror pregătire profesională este diferită de a celor care au ocupat înaintea lor pozițiile.

Este scandal total! Pe cine propune USR pentru funcția de vicepreședinte al ANAF

Scandalurile legate de USR continuă: Partidul aflat în coaliția aflată la guvernare continuă cu numirile controversate.

De data aceasta, conducerea ANAF este vizată de partidul condus de Dan Barna, care vrea să impună în funcția de vice-președinte un personaj exotic pentru această poziție.

Scandalurile legate de USR continuă. Competențe profesionale neobișnuite

Biroul Național al USR l-a propus în funcția de vicepreședinte ANAF pe Emil Sămărtinean, un consultant pentru IMM-uri în vârstă de 37 de ani, ale cărui business-uri cumulează o cifră de afaceri de 50.000 de euro, deși instituția pe care o va coordona gestionează sume ce se ridică la sute de miliarde de lei.

Sămărtinean nu are experiență la stat, a urmat un doctorat fără să-și susțină teza, iar la „skills” dobândite educațional bifează „analiza faptelor și înțelegerea lumii”.

Informația privind propunerea lui Emil Sămărtinean ca vicepreședinte ANAF a fost confirmată de Cristina Prună, vicepreședinte USR și membru al Biroului Național al USR, arată economedia.ro.

La rândul său, Emil Sămărtinean a confirmat propunerea sa ca vicepreședinte ANAF.

”Am fost desemnat cel mai bun candidat pentru această funcție”

”Propunerea ca eu să fiu vicepreședinte ANAF a venit din partea Biroului Național al USR care a făcut numirea în urma analizei candidaturii mele interne, unde am răspuns apelului inițiat de partid pentru ocuparea funcțiilor de demnitate publică, lansat după ce USR a câștigat alegerile și a format guvernul.

În urma procesului de selecție internă am fost desemnat cel mai bun candidat pentru această funcție. Interviurile specializate pentru desemnare au fost individuale, fiecare candidat în parte susținând un interviu cu colegii din conducerea centrală a partidului”, a declarat Sămărtinean, potrivit sursei citate.

Potrivit CV-ului său, Emil Sămărtinean a intrat direct în piața muncii, în 2005, ca funcționar bancar la Banca Transilvania, unde a stat până în 2006, conform sursei citate.

În 2008 a început să lucreze ca ospătar și organizare evenimente la Athene Palace Hilton (până în 2011).

A absolvit facultatea la 25 de ani, după ce a obținut diploma de licență în științe politice la Facultatea de Științe Politice din Cluj-Napoca în 2009.

Ulterior, a urmat un masterat în Administrarea Afacerilor la Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice București (2011).

A finalizat studiile doctorale din cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale ASE
În plus, el a finalizat studiile doctorale din cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale ASE, fără susținerea publică a tezei.

În perioada 2011-2016 a fost întâi agent vânzări, apoi customer support manager la Orange.

În perioada 2011-2013 a fost asistent universitar – doctorand la Academia de Studii Economice București, în cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale, predând materii precum organizații internaționale, economie europeană, finanțe corporative.

În prezent, Sămărtinean este director general al firmei de consultanță Greenwald Consulting SRL, după ce anterior a fost administrator al acestei firme și al companiei Smart Hightech Powerhouse SRL.

În CV Emil Sămărtinean afirmă că este ”Manager Executiv cu peste 6 ani de experiență în gestionarea conducerii organizaționale în domeniul administrării afacerilor. Antreprenor: IT & Consultanță de investiții a capitalului privat sau fonduri europene pentru IMM-uri”.

În noiembrie, el a candidat din partea USR-PLUS pentru Camera Deputaților.