O pacientă acuză că a fost sechestrată într-un container, în curtea Spitalului Judeţean Giurgiu. Pacienta a fost ţinut încuiat fără apă şi fără medicamente. Procurorii au început urmărirea penală şi pentru neglijenţă în serviciu.

Este vorba de o situație extrem de gravă. Totul s-a întâmplat la final de lună iunie, anul trecut.

O pacientă reclamă câ în perioada 18-19 iunie 2020 a fost ținut încuiat într-un container din curtea Spitalului Județean Giurgiu fără apă, mâncare sau medicamente. Persoană suspectă de infecție cu SARS- CoV – 2. Femeia a făcut plângere și procurorii au deschis o anchetă și au început urmărirea penală împotriva a 4 persoane, medici și infirmiere din cadrul Spitalului Județean Giurgiu. Aceștia sunt acuzați de neglijență în serviciu și lipsire de libertate în mod ilegal.

Omul susține că a fost abandonat într-un container până la venirea rezultatului la testul PCR.

Medicii spun că în urma acestor acuzații au primit o adresă din partea poliției, în urma căreia s-a întrunit comisia internă a spitalului. Concluzia comisiei de la spital a fost că pacienta a pimit toate îngrijirile medicale necesare – apă. Mâncare și tratament. Cadrele medicale spun că într-adevăr că bolnavii care sunt ținuți în containerele medicale aveau doar apă de la robinet, dar care este potabilă.

Doi medici și două asistente sunt puși sub urmărire pentru lipsire de libertate, fiind deschis un dosar în care se fac cercetări în acest sens.

Preda Amalia Camelia, director medical Spitalul Județean Giurgiu, neagă acuzațiile aduse:
„Eu îmi amintesc despre o pacientă la care s-au solicitat precizari din partea poliției legat de proceduri. a reclamat la un moment dat

În fiecare moment pacienții care au fost retinuți în UPU erau reținuți în conformitate cu legislația, ca și cei internați în secția de Boli Infecțioase.
Probabil că pacientul era suspect de Covid, s-a recoltat testul, a avut rezultatul a doua zi și fiind negativ a solicitat externarea.”