Finlandez vrei să fii? Finlanda îţi oferă oportunitatea de a primi cetăţenie dacă lucrezi într-un anumit domeniu

Finlanda îţi oferă oportunitatea de a primi cetăţenie dacă lucrezi în tehnologie.

Finlandez vrei să fii? Finlanda îţi oferă oportunitatea de a primi cetăţenie dacă lucrezi într-un anumit domeniu

Propunerea finlandezilor este să locuieşti pentru o perioadă de 90 de zile în ţara lor, care reprezintă o probă de adaptare. Dacă esţi mulţumit şi te adaptezi poţi deveni şi tu cetăţean finlandez cu acte în regulă. Într-o lună au avut 5.300 de cereri de acest fel.

Alexandru Vănescu termină anul acesta Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi consideră că este o oportunitate bună de luat în calcul. Nu ştie însă dacă perioada de 90 de zile este destul de lungă pentru acomodare.

E ok 90 de zile, dar nu ştiu dacă e destul. Atunci când ajungi într-o ţară şi poţi să obţii atât de uşor cetăţenia, e clar un avantaj, te ajută în procesul birocratic.

Văd o posibilă emigrare mână în mână cu un master în Finlanda. Şi cred că ar fi soluţia optimă pentru asta. Singura problemă cred că ar fi clima, dar m-aş descurca până la urmă. Pentru dezvoltarea profesională, da, e o idee bună”, susţine Alexandru Vănescu.

Americanii, canadienii şi britanicii sunt cei mai tentaţi de această oferă, lucru care este reflectat din cererile primite până în prezent.