Florin Citu, anunt de ultim moment. Toti elevii si parintii trebuie sa stie

Florin Citu, premierul Romaniei a declarat ca daca lucrurile raman asa cum sunt este clar ca vom incepe scoala pe 8 februarie. Pe data de 8 februarie incepe semestrul al doilea, iar atunci urmeaza si revenirea elevilor in scoli. In momentul de fata, elevii din Romania isi desfasoara orele online.

Florin Citu, anunt de ultim moment. Toti elevii si parintii trebuie sa stie

„Daca lucrurile raman asa cum sunt, este clar ca vom incepe pe 8 februarie cu acele conditii pe care le-a anuntat domnul presedinte cand a enuntat ca vom deschide scolile pe 8 februarie”, a declarat Florin Citu, marti, la Europa FM.

Premierul a precizat ca relaxarea restrictiilor, deschiderea scolilor si a economiei nu depinde de ce vrea Guvernul, ci de contextul evolutiei pandemiei de coronavirus. Daca totul va merge bine ne vom putea relaxa mai repede. In caz contrar va trebui sa mai asteptam.

„Ele merg mana in mana acum, acelasi raspuns pe care l-am dat si pentru deschiderea scolilor. Monitorizam zilnic si depinde doar de noi, nu depinde de guvern, nu guvernul ia o decizie de a deschide sau a nu deschide scolile asa… in afara, intr-un bubble. Nu, luam aceasta decizie in contextul evolutiei pandemiei in Romania si a campaniei de vaccinare, daca merg bine vom relaxa mai rapid, daca nu merg bine, din pacate, nu vom putea”, a mai spus Citu.

Florin Citu, anunt de ultim moment. Toti elevii si parintii trebuie sa stie

Ce spunea presedintele Klaus Iohannis:

„Am avut pana adineaori o discutie foarte importanta cu premierul, cu ministrul Educatiei, ministrul Sanatatii si alte personalitati din domeniu. Tema discutiei a constat in: deschidem sau nu deschidem scolile pentru invatamantul fata in fata.

Si pot sa va comunic ca am ajuns – in unanimitate, cei care au participat la discutie – la o concluzie extrem de importanta.

Incepand din semestrul II, adica dupa vacanta de o saptamana care urmeaza la inceputul februarie, deci din 8 februarie, cand incepe semestrul II, majoritatea scolilor se vor redeschide.
Asta, evident, in conditiile in care pandemia evolueaza aproximativ la fel cum am avut evolutiile in ultimele saptamani. Asta insemnand: majoritatea scolilor se redeschid, elevii se intorc la scoala.