Florin Cîțu anunță schimbarea legii salarizării: E vorba de a introduce performanță în administrația publică

Premierul României, Florin Cîțu, anunță schimbarea legii salarizării, astfel încât bugetarii să aibă o creștere salarială în funcție de performanțele pe care le au.

Florin Cîțu anunță schimbarea legii salarizării: E vorba de a introduce performanță în administrația publică

„La legea salarizării e vorba de a introduce mai multă eficiență. E vorba și de a lega veniturile de performanță, sunt mai multe lucruri. Trebuie să introducem și niște indicatori de performanță care să fie conectați la aceste venituri, creșterea veniturilor să nu mai fie decisă politic în fiecare an.

Sunt mai multe variante, lucruri care se întâmplă în UE de mult timp, de exemplu o rotație, să nu mai avem în aceeași poziție pe cineva 20 de ani. După un mandat sau două mandate să trebuiască să schimbi locul în altă parte. Sunt multe exemple de bună practică în UE pe care le vom folosi”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre deschiderea restaurantelor în București: S-a respectat legislația în vigoare
Premierul a precizat că măsura de deschidere a restaurantelor, barurilor, sălilor de spectacol și a celor de jocuri de noroc s-a luat pe baza legislației în vigoare. El spune că legislația poate fi modificată, dacă experții în sănătate vor considera că se impune acest lucru.

„Aceste relaxări au fost luate pe legislația în vigoare. Dacă se decide să se modifice acest prag de 3 la mie, sunt experti care pot discuta acest lucru. Eu nu pot avea altă opinie decât bazată pe legislația în vigoare”, a menționat Florin Cîțu.

„Această relaxare nu înseamnă că toată lumea nu trebuie să respecte recomandările”

Premierul a mai spus că toate măsurile de protecția sanitară rămân în vigoare și, dacă Bucureștiul va depăși din nou pragul de 3 infectări noi la mia de locuitori, restaurantele vor fi închise.

„Dacă indicatorii se modifică și se trece din nou peste 3 la mie, vom reveni asupa măsurilor. Această relaxare nu înseanmă că vom renunța la mască, toată lumea să respecte recomandările”, a mai zis Florin Cîțu.

Traian Berbeceanu: „Suntem obligați să punem în executare prevederile legale“

Florin Cîțu anunță schimbarea legii salarizării: E vorba de a introduce performanță în administrația publică

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat că a vorbit cu ministrul Sănătății, despre modificări legislative privind ridicarea restricțiilor.

Traian Berbeceanu menționat că nu a avut opțiunea de a nu relaxa restricțiile din București, relaxarea fiind decisă în baza unei Hotărâri de Guvern semnate chiar de Vlad Voiculescu. Reacția lui Traian Berbeceanu a venit după ce ministrul Sănătății a pus recent la îndoială acuratețea cifrelor oficiale și a recomandat neintroducerea relaxării.

„Și noi suntem foarte îngrijorați de evoluția situației pandemice. Chiar am discutat cu domnul ministru anterior zilei de vineri, când am fost nevoiți să convocăm ședința comitetului municipal, am împărtășit îngrijorarea domniei sale, dar i-am explicat în mod foarte clar și franc și categoric că noi ca structură administrativă, suntem obligați să punem în executare prevederile legale ale Hotărârii de Guvern, pe care, ce să vedeți, cu zece zile înainte a emis-o Guvernul, cu zece zile înainte de ședința noastră de Consiliu.

Acea HG îl are printre co-autori pe Ministerul Sănătății și a fost semnată chiar de ministrul Sănătății. I-am explicat că pentru a nu pune în executare aceste măsuri de relaxare parțială, avem nevoie de un nou act normativ, iar Ministerul Sănătății putea să intervină din timp pentru modificarea condițiilor de relaxare a anumitor activități economice”, a declarat Traian Berbeceanu.