Premierul Florin Cîţu anunţă că România va depăşi, vineri, pragul de 3,5 milioane de personae vaccinate cu una sau două doze de vaccin.

”Rock on, Romania! Suntem din ce în ce mai aproape de revenirea la normalitate”, a transmis premierul.

”Astăzi depăşim 3,5 milioane persoane vaccinate în România, cu o doză sau două. Şi tot astăzi, la ora 16.00, începe Maratonul Vaccinării în Bucureşti.

Avem 50 de puncte de vaccinare deschise în două locaţii: Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. La ora 18.00 voi fi prezent la Sala Palatului, să încurajez românii să se imunizeze pentru a reveni la normalitate. V-am spus, dacă aş putea, m-aş mai vaccina o data”, a scris, vineri, pe Facebook, premierul Florin Cîţu.

Acesta a apreciat că suntem mai aproape de normalitate.

”Rock on, Romania! Suntem din ce în ce mai aproape de revenirea la normalitate”, a mai afirmat premierul.

Până joi seară, 3.491.189 se vaccinaseră, dintre care 2.197.532 cu ambele doze. Tot până atunci, în România fuseseră folosite 5.688.721 doze de vaccin.

”Dacă s-ar putea, m-aș vaccina din nou, dar se pare că nu se poate”

Trebuie amintit faptul că miercuri, în timpul declarațiilor de după ședința de Guvern, premierul Florin Cîțu a spus că va ajuta campania de vaccinare și că în acest sens în perioada următoare va merge la multe centre de vaccinare și chiar va participa la maratonul de vaccinare anti-COVID-19.

Premierul a mai afirmat că dacă ”s-ar putea, s-ar vaccina din nou”.

”Dacă s-ar putea, m-aș vaccina din nou, dar se pare că nu se poate”, spune Florin Cîțu.

El a explicat cum va încerca să ajute campania de vaccinare.

”Da, voi fi prezent (la primul maraton de vaccinare anti-COVID-19 – n.r.), voi fi și nu numai acolo. Voi fi prezent la mai multe centre de vaccinare. Voi merge și la companii care vor avea centre de vaccinare. Voi fi în perioada următoare la multe centre de vaccinare pentru a ajuta campania”, a mai spus Cîțu.

Florin Cîțu s-a vaccinat pe 16 ianuarie cu prima doză la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”.