Situație total neobișnuită pentru o femeie din Marea Britanie. Ea a realizat că în timpul menstruației plânge cu lacrimi de sânge. Această afecțiune rară este cunoscută sub numele de hemolacrie și provoacă lacrimi care parțial sunt compuse din sânge. În același timp, fata de 25 de ani suferea și de sângerări nazale.

Femeia care plânge cu lacrimi de sânge

Conform Gândul.ro, printre cauzele frecvente ale hemolacriei se regăsesc inflamația, traumele, leziuni, tulburări vasculare și hipertensiunea. Lacrimile sunt normale, numai că în cazul acestei afecțiuni acestea sunt colorate cu o cantitate mică de sânge.

FOTO Caz halucinant! O femeie plângea cu lacrimi de SÂNGE: ce medicament i-au prescris medicii și cum se numește afecțiunea

Potrivit unui raport al British Medical Journal, tânăra a suferit și sângerări nazale în timpul perioadei de menstruație. În două luni, femeia a mers de două ori la o unitate spitalicească. De ambele dăți se afla în timpul menstruației. Medicii au explicat că este posibil ca lacrimile acestea să fi fost cauzate de două afecțiuni: hemolacria și menstruația secundară, adică sângerare în afara uterului.

Cum a scăpat tânâra de acest coșmar

Conform celor de la British Medical Journal, acest caz clinic este rar și neobișnuit. Pentru a înțelege exact ce a cauzat lacrimile de sânge ale femeii și pentru a determina cum se poate o astfel de afecțiune să fie gestionată eficient pe termen lung, specialiștii spun că sunt necesare mai multe cercetări.

Specialiștii mai spun că femeia nu era rănită în momentul în care s-a prezentat la spital cu această afecțiune. Medicii i-au dat femeii contraceptive orale. După trei luni de tratament, femeia a scăpat de coșmarul pe care îl trăia.

Totuși, acesta nu este primul caz de acest gen. Și mai bizar, afecțiunea a fost descoperită și la un bărbat de 52 de ani. Și în cazul acestui bărbat, care ar fi de origine italian, medicii au pus diagnosticul de hemolacrie. Despre cazul acestuia nu se știu foarte multe detalii.