Acesta este și cazul Germaniei, unde Angela Merkel își dorește impunerea de noi restricții pentru a putea ține sub control pandemia..

Mai exact, se pare că Angela Merkel se arată destul de îngrijorată de evoluția pandemiei de coronavirus. În acest context, Guvernul Germaniei a aprobat, marţi, un proiect care prevede intensificarea şi uniformizarea restricţiilor antiepidemice.

Totodată, cancelarul german a argumentat decizia luată susținând că “situaţia este gravă” şi trebuie evitată ocuparea locurilor în secţiile de terapie intensivă.

Astfel, Guverul de la Berlin a dispus modificarea Legii privind protecţia faţă de infecţii. În ceea ce privește noile reglementări, acestea vor permite aplicarea în mod uniform a restricţiilor în zonele cu o rată de contagiere ridicată.

De menționat este faptul că, pentru a intra în vigoare, modificările normative trebuie să fie aprobate cu o majoritate de două-treimi în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei.

Noi restricții de circulație intră în vigoare

Modificările normative vin cu restricții mult mai aspre pentru nemți. Astfel, potrivit noilor norme, circulația va fi interzisă între orele 21.00 şi 5.00 în zonele în care rata de infectare este ridicată. În același timp, o altă normă prevede reducerea numărului de persoane care se pot întâlni în privat şi închiderea restaurantelor, informează publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

În ceea ce privește situația sălilor de sport, acestea vor funcţiona doar pentru clienţi care exersează individual, mai precizează sursa citată.

Angela Merkel susține că restricțiile sunt necesare în contextul acestei situații și este nevoie de un set de reguli uniforme, la vnivel național.

“Situaţia este gravă. Restricţiile sunt necesare şi trebuie să acţionăm urgent împotriva pandemiei. Vrem să aplicăm reguli uniforme, un mecanism urgent de restricţionare la nivel naţional”, a declarat cancelarul Angela Merkel.

Totodată, cancelarul german a mai adăugat că este de preferat ca restricțiile să fie luate acum, când încă se mai poate schimba ceva, decât în momentul în care secțiile ATI vor fi prea pline.

“Măsurile de combatere a epidemiei trebuie să devină mai stringente şi mai consistente. Va fi prea târziu dacă vom aştepta până când se vor epuiza locurile la terapie intensivă. Nu ne putem permite acest lucru”, a subliniat Angela Merkel, conform publicaţiei Die Welt.