Decizia este una destul de controversată, având în vedere că doar 8% din cetățenii germani s-au imunizat împotriva COVID-19.

Restricțiile au fost deja eliminate pentru persoanele vaccinate, dar Executivul încearcă să facă din această măsură regională o regulă la nivel național. Astfel, persoanele vaccinate anti-COVID ar urma să aibă mai multe drepturi, mai devreme, față de persoanele care aleg să nu se imunizeze.

Decizia a reușit să împartă țara în două tabere. Medicii, experții în sănătate publică și polițiștii nu susțin relaxarea restricțiilor pentru persoanele vaccinate. Mai mult decât atât, cadrele medicale avertizează că astfel s-ar putea pierde bilanțul real al infectărilor, iar autoritățile nu vor mai putea ține pasul cu rimul pandemiei și un eventual nou val de infectări, informează Deutsche Welle.

În prezent, în anumite regiuni, persoanele vaccinate pot călători, pot merge la coafor sau pot intra în anumite magazine fără un test negativ pentru COVID-19. Mai mult decât atât, în cazul persoanelor vaccinate sunt permise și vizitele și întâlnirile private cu un număr mai mare de persoane.