Una dintre țările cele mai bogate din Europa are probleme serioase după creșterea numărului de infectări cu nou coronavirus. Când va fi implementată măsura.

Cancelarul Angela Merkel a transmis, miercuri, că este de acord cu solicitările de a se introduce un lockdown mai strict, pentru o scurtă perioadă, în Germania. Măsura ar fi luată pentru a limita răspândirea coronavirusului în contextul înmulţirii infectărilor din această țară.

Al treilea val a lovit Germania în plin

Germania se confruntă cu al treilea val al pandemiei, iar liderii unor landuri au cerut un lockdown scurt mai dur, în paralel cu campania de vaccinare împotriva COVID-19, transmite Agerpres.

“Orice apel pentru un lockdown scurt, uniform, este corect”, a explicat purtătoarea de cuvânt Ulrike Demmer. Aceasta a adăugat că în prezent Germania se confruntă cu un număr tot mai mare de pacienţi la terapie intensivă.

“Avem nevoie de o rată de incidenţă stabilă la sub 100”, a mai transmis aceasta, făcând referire la numărul de cazuri pe o perioadă de şapte zile şi la 100.000 de locuitori.

În prezent, în Germania, conform Institutului Robert Koch, incidenţa este de 110,1. Purtătorul de cuvânt mai spune că guvernul german analizează dacă este nevoie mai degrabă de măsuri naţionale, decât de unele regionale.

Situația COVID din Germania

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu 9.677 miercuri, ajungând la 2,9 milioane, a precizat Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase. Numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 este de 77.401.

Înainte de Paștele Catolic, Angela Merkel a făcut un apel la adresa tuturor cetățenilor din Germania să stea acasă de Paştele catolic şi să se întâlnească cu cât mai puţini oameni. Mesajul transmis era menit să ajute la limitarea celui de-al treilea val al pandemiei COVID-19 care a lovit în plin țara.

„Ar trebui să fie un Paşte liniştit, alături de cei apropiaţi vouă, cu puţine contacte. Vă îndemn să renunţaţi la orice călătorii care nu sunt esenţiale”, a transmis Angela Merkel într-un mesaj video postat pe rețelele de socializare și prezentat la TV.