Ministrul german de Externe, Heiko Maas, trage un semnal de alarmă cu privire la tensiunile între insurgenții separatiști proruși din estul Ucrainei și armata ucraineană. Tensiunile dintre cele două părți riscă să conducă la situații periculoase din cauza neînțelegerilor, spune ministrul german de Externe.

Într-un interviu acordat publicației Süddeutsche Zeitung, Heiko Mass precizează că difuzarea știrilor false pe rețelele de socializare amplifică riscurile unor neînțelegeri.

”Difuzarea de ştiri false pe reţelele de socializare online, în cadrul campaniilor de dezinformare din ultimele zile, amplifică riscurile unor neînţelegeri periculoase”, afirmă Heiko Maas.

El a mai precizat că urmărește cu atenție situația de la frontiera Ucrainei cu Rusia și recentele mișcări de trupe.

„Urmărim cu atenţie situaţia la frontiera ucraineano-rusă şi recentele mişcări de trupe. În ultimele zile, am avut contacte cu partenerii”, a explicat Heiko Maas.

Acesta a mai spus că l-a asigurat pe Dmitro Kuleba că partenerii europeni susțin integritatea teritorială a Ucrainei.

„L-am asigurat pe colegul meu ucrainean Dmitro Kuleba că noi şi partenerii europeni susţinem integritatea teritorială a Ucrainei. „Am transmis acest lucru clar şi Rusiei”, a subliniat ministrul german de Externe.

Administrația Vladimir Putin susține că trupele mobilizate nu reprezintă nicio amenințare
Amintim că Uniunea Europeană susține suveranitatea Ucrainei și integritatea teritorială și și-a exprimat preocuparea privind mobilizarea trupelor rusești.

Luni, Adminitrația Vladimir Putin a precizat, din nou, că trupele mobilizate în apropierea frontului cu Ucraina nu reprezintă nicio amenințare respingând, totodată, preocupările Alianței Nord-Atlantice.

„Membrii Alianţei Nord-Atlantice împărtăşesc preocupările referitoare la activităţile militare ruse de amploare efectuate în interiorul şi în jurul Ucrainei”, a declarat un oficial NATO.

SUA promite că va ajuta Ucraina

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, vineri, că a primit asigurări din partea președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Cel din urmă a precizat că nu va lăsa Ucraina singură în fața agresiunii Rusiei.

„Am discutat în detaliu despre situaţia din Donbas. Preşedintele Biden m-a asigurat că Ucraina nu va fi lăsată niciodată singură în faţa agresiunii Rusiei”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Casa Albă a precizat că președintele Joe Biden a afirmat susținerea neclintită a Statelor Unite ale Americii pentru Suveranitatea Ucrainei.

„Preşedintele Joseph Biden a vorbit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Preşedintele Biden a afirmat susţinerea neclintită a Statelor Unite pentru suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acestei ţări, în contextul agresiunilor continue ale Rusiei în Donbas şi Crimeea”, a anunţat Casa Albă vineri.