I-a dat afară! Decizia radicală a lui Florin Cîțu! A apărut deja în Monitorul Oficial

Decizii importante date de Florin Cîțu joi, după ce doi consilieri de stat numiți de Ludovic Orban au fost dați afară din Guvern. Decizia vine după o serie de măsuri asemănătoare făcute de actualul premier de la începutul anului.

I-a dat afară! Decizia radicală a lui Florin Cîțu! A apărut deja în Monitorul Oficial

Florin Cîțu a luat o serie de decizii importante joi, după ce a dat afară încă doi foști consilieri aduși de Ludovic Orban în Guvern. Astfel, Florin Cîțu i-a eliberat astăzi din funcție pe Clement Negruț și Bogdan Pascu, consilieri de stat numiți de fostul premier Ludovic Orban, conform unor decizii publicate joi în Monitorul Oficial.

Cine a mai plecat din Guvern

Clement Negruț a fost lider local al PMP, iar Bogdan Pascu a fost lider al fostului Partid Conservator, apropiat de Dan Voiculescu. Premierul Cîțu a mai eliberat și la începutul acestui an mai mulți consilieri ai ex-premierului Orban. Clement Negruț este un deputat român, ales în anul 2008 din partea Partidului Democrat Liberal. Mandatul său s-a încheiat pe data de 20 decembrie 2016. În timpul mandatului a trecut la grupul parlamentar Democrat și Popular.

Bogdan Pascu este un politician român, membru al Partidului Conservator (România, 1991–2015), care a deținut funcția de ministru de stat pentru coordonarea activităților din domeniile mediului de afaceri și întreprinderilor mici și mijlocii (4 iulie – 4 decembrie 2006) în Guvernul Tăriceanu.

Bogdan Pascu a fost deputat deputat în Parlamentul României în legislatura 2004-2008. În cadrul activității sale parlamentare, Bogdan Pascu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Statul Israel, Republica Populară Chineză, Republica Finlanda și Regatul Norvegiei.

Florin Cîțu a semnat și plecarea șefului ADR

Premierul Florin Cîțu a mai semnat un decret important care este deja publicat în Monitorul Oficial. Sabin Sărmaş a fost eliberat, la cerere, din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii pentru Digitalizarea României. Decizia de eliberare din funcţie a fost semnată de premierul Florin Cîţu şi publicată deja în Monitorul Oficial.

Cine este Sabin Sărmaș

Sabin Sărmaș (n. 1985, Năsăud) a urmat cursurile Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în perioada 2004-2009, devenind inginer diplomat în telecomunicațiii. Ulterior, începând cu noiembrie 2009, timp de 3 ani, a urmat cursurile doctorale în telecomunicații ale aceleiași universități. De asemenea, în anul 2009, a urmat un stagiu de cercetare în cadrul programului Erasmus la Vrije Universiteit din Bruxelles, Belgia.

Începând cu anul 2012, Sabin Sărmaș a fost implicat într-o serie de proiecte de digitalizare din diverse industrii precum HoReCa, mass-media, turism, tineret și cultură. Anul 2016 a fost cel în care și-a fondat propria companie de servicii de software development, Cicada Technologies, devenind astfel cunoscut în domeniul său de activitate.

Printre proiectele în care a fost implicat se numără cele din domenii precum IoT (the internet of things), financiar, automotive, telecomunicații, aeronautic. Sabin Sărmaș a fost consilier local în Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, perioadă în care s-a implicat activ în soluționarea problemelor comunității, reprezentând un sprijin pentru tinerii din municipiu și devenind un politician valoros la nivel local, se arată pe pagina oficială a Autorității pentru Digitalizarea României.