Ioana Mihăilă, primele declarații ca ministru al Sănătății: ”L-am întrebat pe Vlad Voiculescu dacă crede că voi supraviețui”

Ioana Mihailă a depus jurământul ca nou ministru al Sănătăţii. După evenimentul de la Palatul Cotroceni, succesoarea lui Vlad Voiculescu a primit și sfaturi de la șeful statului, Klaus Iohannis. Noul ministru a susținut și prima conferință de presă din noul rol.

Ioana Mihăilă, primele declarații ca ministru al Sănătății: ”L-am întrebat pe Vlad Voiculescu dacă crede că voi supraviețui”

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă a susținut miercuri seara prima conferință de presă după învestirea în noul rol în Cabinetul condus de Florin Cîțu.

Secretar de stat în ministerul condus până pe 14 aprilie de Vlad Voiculescu, Mihăilă a fost sinceră și a recunoscut că l-a întrebat pe fostul ei superior dacă acesta crede că ea va supraviețui sau nu în acest post. Iată principalele declarații:

”Am venit aici să fac treabă. Am lucrat bine și cu domnul Vlad Voiculescu și mă aștept să lucrez bine și cu domnul Florin Cîțu. În ceea ce privește comunicarea publică, cred că atât noi, cât și presa, trebuie să comunice responsabil și eficient, altfel mesajele pot fi transmise greșit.

Echipa este în curs de formare și în următoarele zile va fi în curs de consolidare. O mare parte din medicii care au ajutat-o pe doamna Moldovan vor rămâne alături de noi și mă aștept să nu existe mari fracturi între modurile de lucru.

Echipa se formează dar nu voi șterge cu buretele aspirațiile comune pe care le-am avut cu Vlad Voiculescu. Dar acum ministerul este condus de Ioana MIhăilă, mandatul este al meu.

Cred că trebuie continuată comunicarea, trebuie implicați și medicii de familie, ca să începem să creștem dorința de vaccinare a populației.

Avem un plan de reorganizare și eficientizare atât la nivelul MS cât și la DSP-uri. Deja am început sub conducerea doamnei Moldovan evaluarea directorilor DSP-urilor, lucru pe care îl vom continua, acesta este primul pas. Este o nevoie acută de digitalizare.

L-am întrebat dacă voi supraviețui. Mi-a răspuns că speră că da. Cel mai frică îmi este că nu voi apuca să termin reformele sau să le pun pe drumul cel bun”, a spus ministrul Mihăilă.

Ioana Mihailă a depus jurământul. Iohannis: ”Aștept multă responsabilitate și implicare de la noul ministru”

Ioana Mihăilă a depus miercuri seara, la Palatul Cotroceni, jurământul ca nou ministru al Sănătății.

La oră după oficializarea numirii ei ca succesoare a lui Vlad Voiculescu, președintele Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj acesteia.

”Prioritate zero este acum lupta cu pandemia și salvarea vieții a cât mai multor români. Acesta trebuie să fie obiectivul tuturor factorilor de decizie. Este o provocare complexă pentru toată lumea, nu doar pentru medici.

Sunt sute de mii de romani afectați economic, zeci de mii de firme cu probleme, sistemul de educație trebuie să-și revină.

În tot acest tabloul, Ministerul Sănătății are un rol fundamental. Așteptat de la doamna ministru multă implicare. Este foarte important că ministerul Sănătății să le comunice românilor care sunt pașii de urmat și măsurile avute în vedere”, a spus Iohannis.

În declarația sa de presă de miercuri, președintele României a mai vorbit și de situația din coaliția de guvernare, dar și de campania de vaccinare.

”Greșelile sunt inerente când se acționează sub presiune. Este foarte important ca tot efortul să se bazeze pe dialog. Munca în echipă rămâne esențială pentru ca demersurile să aibă succes.

Acum, nu este momentul intensificării disputelor politice de orice fel. Voturile primite de la cetățeni ne obligă să acționăm matur și responsabil.

Diferențele de abordări nu trebuie să ne abată de la obiectivul principal: lupta cu pandemia. Cer mai puțină patimă politică și mai multă responsabilitate, mai puțin orgoliu și mai multă colaborare, pe scurt, le cer să aibă ca prioritate agenda cetățeanului.

Oamenii politici, oamenii vor politicieni care se implică și care își asumă proiecte, care nu caută scuze. M. au misiunea să rezolve crize și nu să provoace crize noi. Actuala majoritate este cea mai bună pentru România . Trebuie să găsim împreună modalitatea de a livra reformele promise.

Trebuie să gestionăm cât mai bine economia. Dincolo de restricții, de măsurile de protecție, cea mai sigură cale de a stopa această pandemie este vaccinarea.

Avem deja modelul de succes al țărilor care au atins un nivel ridicat al imunizării și au început să relaxeze măsurile. Suntem și noi aproape de acel moment în care să putem să revenim la normalitate: să mergem la concerte, în vacanțe, etc.

Vă îndemn, dragi români, folosiți toate facilitățile: vaccinați-vă! Haideți să facem tot ce ține de fiecare dintre noi pentru a avea o vară cu cât mai puține restricții, astfel încât să relaxăm restricțiile și să revenim la normalitate”, a adăugat președintele.