Joe Biden îl avertizează pe Vladimir Putin. Președintele SUA a declarat vineri, că nu va accepta anexarea Crimeei, de Rusia, potrivit Reuters

SUA nu acceptă şi nu vor accepta niciodată anexarea de către Rusia a peninsulei şi vor fi alături de Ucraina împotriva acţiunilor agresive ale Rusiei.

Joe Biden îl avertizează pe Vladimir Putin. Președintele SUA a declarat vineri, că nu va accepta anexarea Crimeei, de Rusia, potrivit Reuters

SUA continuă să fie alături de Ucraina şi de aliaţii şi partenerii săi astăzi, aşa cum au fost de la începutul acestui conflict. Cu prilejul acestei aniversări sumbre, reafirmăm un adevăr simplu: Crimeea este Ucraina”, a adăugat el.

De la învestire, Joe Biden a apucat deja să discute cu Vladimir Putin, președintele Rusiei. Luna trecută, cei doi lideri au discutat pe mai multe teme controversate, inclusiv suveranitatea Ucrainei, încarcerarea lui Aleksei Navalny, presupusa ingerință în alegerile din SUA din 2020 şi atacurile cibernetice masive asupra guvernului american, din 2020.

Populația Crimeei, majoritar rusească

În urma conflictului din 2014, dintre combatanţii susţinuţi de Rusia şi trupele ucrainene, au rezultat în jur de 13.000 de morţi. În acel an, Rusia a anexat Crimeea, iar unele forţe pro-ruse din estul Ucrainei s-au revoltat împotriva Kievului.

Crimeea este o zonă majoritar rusească, cu o populație compusă din 58% ruși, 24% ucraineni și 12% tătari. Peninsula Crimeea este o zonă cu mare importanță socio-economică pentru Rusia. Oficialii de la Moscova dețin case de vacanță în această zonă.