Lider USR, demisie de răsunet, după un scandal de proporții. ”L-am anunțat pe Dan Barna”

După un lung scandal, vine și demisia unui lider USR.

Lider USR, demisie de răsunet, după un scandal de proporții. ”L-am anunțat pe Dan Barna”

Subprefectul de Alba din partea USR, Viorel Rașcovici, și-a dat demisia din funcție, din motive personale, conform ziarulunirea.ro.

Beniamin Todosiu, deputat de Alba din partea USR-PLUS, a declarat, pentru sursa citată că Viorel Rașcovici ”a anunțat oficial că și-a dat demisia din funcția de subprefect din motive personale, l-am anunțat pe președintele Dan Barna și se va face o nouă nominalizare pentru funcția de subprefect săptămâna viitoare”.

Ancheta efectuată de către Ministerul de Interne în cazul lui Viorel Rașcovici a fost finalizată. Potrivit concluziilor acestei anchete, diploma sa nu este valabilă, în sensul că nu are un timbru de la Ministerul Educației și nu a fost niciodată autorizată de acesta, mai arată sursa citată.

Demisia nu este întâmplătoare. Se pare că Viorel Rașcovici primise un ultimatul din partea partidului, având de ales: fie își dă demisia și pleacă onorabil din funcție, fie va fi demis de partid.

A luat spor de studii superioare timp de 11 ani

Vezi aici mai mult: Ultimatum pentru un subprefect USR: Demisia sau demiterea! Diploma de studii ajunge pe masa procurorilor

Problemele se cunoșteau de la început, dinainte ca Rașcovici să fie numit oficial în funcție, însă au fost ignorate de cei care l-au susținut în funcție, respectiv de USR PLUS. Pentru diploma care s-ar fi dovedit falsă, Viorel Rașcovici ar urma să răspundă în instanță, pentru că, în baza ei, în calitate de polițist, a încasat, TIMP DE 11 ANI, spor de studii superioare: ”Menționăm că domnul Rașcovici Viorel a făcut parte din corpul agenților de poliție, iar în urma absolvirii studiilor superioare, în perioada 01.06.2005 – 09.12.2016 a beneficiat de sporul salarial pentru agenții de poliție absolvenți de studii superioare, iar în perioada 11.04.2005 – 09.12.2016 a avut calitatea de organ de cercetare al poliției judiciare, desfășurând activități de cercetare penală”, arată adeverința semnată de comandantul IPJ Alba, în data de 2 iulie 2018.