Într-o postare pe pagina personală de Facebook, medicul Vasi Rădulescu susține că un lockdown în România pentru 60 de zile ar fi varianta ideală pentru a evita un ”2021 plin de chin, cu populație tot mai stresată, mai violentă”.

Totodată, pe lângă lockwon, vaccinarea a 450.000 de români pe zi și testarea în masă sunt alte două soluții care ar putea salva România din criza pandemică. Medicul a făcut și un calcul. Mai exact, în cele 60 de zile de lockdown, 27 de milioane de români ar putea fi vaccinați, deci practic 14 milioane de români imunizați complet.

„1. Faci lockdown pentru 60 de zile.

2. Vaccinezi 450.000 de oameni pe zi.

3. Testezi cât de mult poți.

”Suficient pentru a atinge un procent necesar imunizării de masă”

În 60 de zile ajungi la 27 de milioane de doze. Asta înseamnă aproape 14 milioane de oameni vaccinați complet. Suficient pentru a atinge un procent necesar imunizării de masă”, a scris medicul pe Facebook.

Un 2021 plin de chin

Totodată, medicul a mai explicat că pentru acest lockdown este nevoie de o aprovizionare cu vaccinuri și chiar dacă va fi un sacrificiu mare pentru români, rezultatul va fi ceea ce toată lumea așteaptă.

„60 de zile lockdown înseamnă timp să aprovizionezi cu vaccinuri, timp să scazi încărcarea spitalelor, timp să duci imunitate în fiecare familie. 60 de zile de lockdown pentru o populație obosită poate fi prea mult, dar sacrificiul va merita din plin. Pentru că 14 milioane de oameni vaccinați înseamnă papa la carcalac și papa la pandemie”, a adăugat medicul.

Acesta a mai menționat că testarea în masă este utilă, în contextul în care și infectările se transmit de la o zi la alta. El susține că vaccinarea este o prioritate absolută, iar varianta prezentat ar putea salva România de la ”un 2021 plin de chin cu o popoulație mult mai stresată și mai violentă”.

El a mai adăugat că așteaptă cu nerăbdare să vadă ce alte soluții vor găsi oficialii în acest context.

„Putem alege varianta asta sau un 2021 plin de chin, cu populație tot mai stresată, mai violentă”. Datele preliminare CDC (centrul de control al bolilor din SUA) arată că persoanele cu ambele doze de vaccin NU mai transmit virusul.

Chiar dacă l-ar transmite, dacă celelalte persoane sunt vaccinate, riscul de a muri sau a face o formă gravă este 0 (zero). Testele sunt utile chiar și în lockdown, pentru că va mai exista populație mobilă – nu ai cum altfel. Dar dacă o controlezi regulat, scazi apariția cazurilor. Continui cu vaccinarea, că e prioritate absolută.

Putem alege varianta asta sau un 2021 plin de chin, cu populație tot mai stresată, mai violentă. Sunt tare curios să văd ce vor face oficialii”, mai scrie medicul Vasi Rădulescu pe o rețea socială.