Din acest motiv, multe persoane au cerut demisia ministrului Sănătății, chiar și politicieni din partidele de Coaliție. De exemplu, vicepreședintele PNL, Ben Oni Ardelean, îi solicită premierului Florin Cîțu să îl demită pe Vlad Voiculescu, considerând că „ tot circul, bâlbâiala și bătaia de joc la adresa pacienților de la Spitalul Foișor a umplut paharul.

Se cere demisia lui Voiculescu

„Pacienții cu diferite boli nu mai pot fi ignorați și dați la o parte în detrimentul pacienților infectați cu COVID”, scrie liderul liberal pe Facebook.

El este de părere că deși managementul Spitalului Foișor s-a opus transformării în unitate suport Covid-19, s-a dat un ordin, iar autoritățile centrale au ignorat voința și argumentele medicilor de la unitatea medicală, prin care zeci de pacienți au fost scoși din spital în toiul nopții.

Astfel, vicepreședintele PNL consideră că ministrul Săntății, Vlad Voiculescu, este direct răspunzător de trauma trăită de pacienții care au fost dați afară din spital în toiul nopții, fiindcă a dat aviz propunerii DSU.

Lider PNL: Voiculescu este depășit de situație

Ben Oni Ardelean spune că a sesizat de câteva luni derapajele, stângăciile și atitudinea pe care le are ministrul Voiculescu.

„Din păcate nu am avut parte de revizuiri a strategiei, a gândirii, a comunicării sau a creării de proceduri. Este clar pentru toată lumea că domnul Voiculescu este depășit de situație, iar astfel vom face un bine atât lui, cât și pacienților din România. Ministerul Sănătății are nevoie de un ministru competent la cârma sa. Să-l găsim urgent!”, susține Ben Oni Ardelean.

Vineri noaptea a avut loc o situație teribilă la Spitalul Foișor din București. Toți pacienții au fost externați sau mutați la alte spitale pentru ca unitatea medicală să devină spital Covid.

Pacienți proaspăt operați, trimiși acasă

Ulterior, în această dimineață, evacuarea spitalului a început din nou. Pacienții fie au fost trimiși acasă, fie au fost transferați către alte spitale din țară, fiindcă autoritățile au decis că spitalul trebuie să devină unitate Covid-19.

Se pare că s-a ajuns la această situație, spun autoritățile, fiindcă Bucureștiul se află într-o situație tragică din cauza pandemiei de coronavirus, este nevoie urgent de paturi de terapie intensivă, iar spitalul Foișor avea 20 de paturi ATI neocupate.

Ordinul a fost semnal de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Pacienții au fost anunțați la ora 18:00 că trebuie să își anunțe familiile să le spună că trebuie să părăsească unitatea sanitară.