Lucruri pe care nu trebuie să le mărturisești partenerului. Nu înseamnă că-l minți!

Într-o relație există anumite lucruri pe care nu ar trebuie să i le spui persoanei iubite niciodată. Nu înseamnă că îi ascunzi ceva.

Lucruri pe care nu trebuie să le mărturisești partenerului. Nu înseamnă că-l minți!
Lucruri pe care nu trebuie să le mărturisești partenerului. Nu înseamnă că-l minți!

Deși sinceritatea este un lucru crucial într-o relație, există anumite lucruri care nu sunt menite să fie împărtășite partenerului tău.

Potrivit experților în relații aceste lucruri ar trebui să rămână cât mai secrete, pentru o bună funcționare a relației. Împărtășirea acestor lucruri nu este considerată necesară pentru menținerea transparenței. Le poți spune doar dacă simți cu adevărat nevoia să faci acest lucru.

Lucruri pe care nu este necesar să le împărtășești partenerului

1. Nimeni nu este perfect. Și este absolut normal să apară anumite lucruri care să te deranjeze la persoana iubită. Însă uneori nu trebuie să îi spui chiar fiecare mic defect care te deranjează. În principal regula aceasta este valabilă deoarece ai putea să faci pe cealaltă persoană să se simtă nesigură.

2. Dacă abia ai încheiat o relație sau chiar dacă a trecut ceva timp, cu siguranță este greu să faci față sentimentelor care au legătură cu fostul tău partener. Dar oricât de greu ți-ar fi nu încerca să aduci în discuție acea persoană când stai de vorbă „jumătatea” ta din prezent. Astfel de discuții ar putea crea probleme și tensiuni inutile între voi.

3. În cazul în care familia partenerului tău nu-ți este chiar pe plac, nu trebuie să-i spui acest lucru de fiecare dată. Asta pentru că la un moment dat, acesta s-ar putea sătura să tot audă lucruri negative pe „repeat”.

Lucruri pe care nu trebuie să le mărturisești partenerului. Nu înseamnă că-l minți!
Foto: pixabay.com

4. Uneori, este foarte normal să nu fii prea sigur în legătură cu sentimentele pe care le are persoana iubită pentru tine. Astfel de nesiguranțe apar inevitanil într-o relație. Dar psihologii spun că aceste lucruri sunt destul de trecătoare.

Deci, în cazul în care treci prin asemenea momente, ar trebui să te gândești de două ori dacă vrei să-i spui acest lucru și celuilalt. Mai ales dacă treci printr-o pasă proastă. Felul în care o să pui problema s-ar putea să nu fie chiar cel mai frumos mod.

5. Chiar dacă sunteți într-o relație s-ar putea ca tu și iubirea ta să nu aveți de fiecare dată aceleași planuri de viitor. Și deși s-ar putea să nu fie sincronizate cu obiectivele sale, n-ar trebui niciodată să îți descurajezi partenerul sau să încerci să-l faci să-și schimbe visele.

6. Potrivit psihologilor, este foarte normal să te gândești la relația ta anterioară. Poți chiar să începi să faci anumite comparații. Dar acest lucru nu înseamnă că este neapărat ceva ce te nemulțumește la cea cu care ești in prezent. Asemenea comparații apar din cauză că ai momente în care analizezi prea intensiv anumite evenimente din trecut. Chiar nu trebuie să-i împărtășești partenerului acest „mic” detaliu.