Maia Morgenstern a povestit că a fost invitată la o întrunire pentru directori de teatre și instituții publice de cultură, întrunire care purta numele de ”Vocea teatrului licean bucureștean”. Înainte de începerea întrunii, actrița a fost complet dezamăgită de ceea de auzit de la o persoană care se presupunea că este un model pentru restul, având în vedere că reprezintă o somitate.

”Sunt felul de om care reacționează post traumatic. Ce-o mai fi însemnând și asta. Ce vreau să spun este că paralizez în momentul șocului. O fi bine, o fi rău… cine mai știe?
Concret, am fost invitată oficial la o întrunire pentru directori de teatre și instituții publice de cultură, sub genericul „Vocea teatrului licean bucureștean”.

Lucru mare, oficiali. Chestiuni importante la ordinea zilei. Ajung cu câteva minute mai devreme. Directori, consilieri, reprezentanți: autoritățile. Pășesc zâmbitoare către colegii mai mari, să-i salut, să le dau binețe.

Și iată ce-mi aud urechile: „Hai s-o facem așa, jid…” – ooops, eu n-am voie să scriu cuvântul acela (că-mi șterge Facebook postarea), este permisă doar pronunțarea…”, scrie actrița.

”E urât. Sunt rănită.”

Cunoscuta actriță a continuat prin a povesti că a încremenit la auzul acestui cuvânt și că a primit drept răspuns ”am spus așa în glumă”. Actrița a spus că nu poate trece cu vederea un astfel de incident având în vedere că presupusa ”glumă” a venit din partea unui om de cultură, într-un cadrul oficial. Ulterior, Maia Morgenstern a mai spus că ea a fost singura deranjată de ceea ce s-a întâmplat.

”Am încremenit. Ce-ați spus? Răspunsul a venit promt, relaxat: „Hai, nu te mai supăra. Am spus așa în glumă…”

Nu, nu pot să nu mă supăr! Nu când îl pronunță oameni de cultură. Nu când este pronunțat într-un cadru oficial. Și nimeni n-a părut deranjat. În afară de mine, căci am ajuns, normal, să mă simt eu deplasată că m-a lovit o scârbă fără margini.

Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită. Tremur”, scrie Maia Morgenstern pe o rețea socială.