Avertisment extrem de important dat de către cancelarul german, Angela Merkel. Guvernul german analizează posibilitatea de a reduce la „aproape zero” traficul aerian internațional. În Germania trăiesc putin peste 400.000 de mii de români.

Totul se va face în încercarea de a limita răspândirea noilor tulpini mai contagioase ale coronavirusului. Anunţul a fost făcut de către spus ministrul german de Interne, Horst Seehofer, potrivit cotidianului Bild. Oficialul german lucrează la mai multe scenarii la cererea cancelarului Angela Merkel.

Merkel a dat ordin clar

Ministrul de Interne Horst Seehofer i-a prezentat cancelarului Angela Merkel mai multe măsuri de a reduce drastic călătoriile spre Germania. Totul pentru a opri răspândirea mutației britanice a coronavirusului, au scris jurnaliștii Bild.

Într-o ședință internă cu liderii parlamentari regionali ai grupului CDU, Merkel a spus: „Mă tot întreb: de ce nu interzicem călătoriile?”.

Potrivit Bild, ministrul Horst Seehofer i-a răspuns: „Riscul ridicat pe care îl reprezintă aceste mutații ale virusului ne obligă să avem în vedere măsuri și mai drastice, pe care să le discutăm cu guvernul federal. (Printre acestea – n.r.) și reducerea traficului aerian către Germania la aproape zero, așa cum procedează în prezent Israelul”.