Ministrul Justiției îi răspunde lui Klaus Iohannis. Ce se întâmplă cu dosarul „10 august”

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a organizat o conferință de presă, vineri dimineața, pe tema dosarului „10 august” închis în justiție, la doar o zi după ce președintele Klaus Iohannis a cerut public explicații despre acest subiect.

Ministrul Justiției îi răspunde lui Klaus Iohannis. Ce se întâmplă cu dosarul "10 august"

„Să nu uităm pentru ce a fost protestul din 10 august. Protestul a fost pentru independența sistemului judiciar . Nu ne putem întoarce la vremuri de care nu ne amintim cu plăcere” a transmis Stelian Ion, care a precizat ce poate face ministerul pe care îl conduce în privința acestui dosar.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat vineri că dosarul ”10 august” ”nu se termină aici”, motivând că sunt anchete în aceeaşi cauză încă în desfăşurare, şi s-a pronunţat pentru aşteptarea motivării deciziei prin care a fost respinsă cererea de redeschidere a cazului.

Stelian Ion a spus că o parte din dosar a fost disjunsă şi îşi va urma cursul și că i se pare prematur să vorbim despre CEDO, normal fiind să se facă lumină în acest caz în România. „Dacă e vreo aşteptare din partea cuiva să intervină ministrul Justiţiei, nu se poate întâmpla şi e bine că e aşa”, a mai afirmat ministrul.

Klaus Iohannis: Ministrul Justiției să explice public de urgență

Cu o zi mai devreme, președintele Klaus Iohannis i-a cerut ministrului Justiției să explice public cum s-a ajuns ca dosarul 10 august să fie clasat.

„Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat”, a scris Iohannis pe Facebook.

Președintele spune că a cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluții pentru ca adevărul să fie găsit și responsabilii să răspundă.