Se pare că pandemia de coronavirus a afectat foarte mult psihicul oamenilor. Ministrul Sănătății din Austria, Rudolf Anschober, în vârstă de 60 de ani, a decis să își dea demisia din funcție. El spune că are probleme cu tensiunea arterială și că este epuizat din cauza virusul ucigaș.

El spune că în cea mai gravă criză a sănătății din ultimele decenii, Austria are nevoie de un ministru al Sănătății care să fie 100% apt, ceea ce el nu este, explicând că are probleme de sănătate.

Ministrul Sănătății din Austria a DEMISIONAT

Mai mult, Anschober, consideră că jobul pe care l-a avut este foarte frumos și provocator, însă deși a preluat funcția acum 15 luni, i se pare că au trecut 15 ani.

Rudolf Ancschober este fost jurnalist și fost profesor gimnazial. În vârstă de 60 de ani, el este descris de Reuters ca fiind unul dintre cei mai populari politicieni din Austria, fiind cunoscut în special pentru declarațiile sale lungi și răbdătoare despre situația pandemiei de coronavirus din Austria. El a devenit ministru al Sănătății în Austria în ianuarie 2020, înainte ca virusul ucigaș să lovească din plin Austria.

Beneficii pentru austrieci

Canceralul Austriei, Sebastian Kurz, a explicat joi faptul că în cazul în care Uniunea Europeană nu poate conveni asupra oferirii unor beneficii pentru persoanele vaccinate împotriva coronavirusul sau care au dobândit imunitate în urma infectării, atunci Austria și alte state membre care au opinii similare cu cea a țării sale vor avansa curând cu astfel de măsuri.

Cetățenii din Austria primesc, începând din martie, câte cinci teste lunare pentru toți cetățenii. Astfel, fiecare om se va putea verifica singur dacă este, sau nu, infectat cu coronavirus.