Timp de 22 de ani telespectatorii români au avut parte de o emisiune inedită. Longeviva producție, intitulată „D-ale lui Mitică!” a adus în casele noastre altfel de povești. Unul dintre cei mai iubiți actori români, Mitică Popescu, a stat în toți acești ani în spatele și în fața camerei de luat vederi. Proiectul, început în 1999, este și astăzi difuzat la TVR 2. Îndrăgitul actor vorbește despre ce se va întâmpla cu proiectul său, în următoarea perioadă.

Mitică Popescu de-o viață în sluba teatrului și filmului românesc

Recunoscut pentru rolurile sale memorabile de pe scenele teatrelor românești și în filme de succes, Mitică Popescu a ajuns astăzi la 84 de ani. Încă de la terminarea Institutului de Artă Teatrală și CInematografică „I.L.Caragiale”, Mitică Popescu și-a dedicat întreaga sa viață artei.

Fie pe scenele Naționalului bucureștean, fie în țară, îndrăgitul actor și-a făcut meseria cu pasiune și dedicare. Românii l-au îndrăgit, mai apoi, și în diferitele sale roluri din producțiile cinematografice în toți acești ai de carieră.

Încă din 1974 Mitică Popescu a jucat în 68 de filme românești, semnate de regizori importanți ai vremii. Doar dacă amintim de rolurile jucate în două din cele mai importante filme, „Moromeții” și „Cel mai iubit dintre pământeni”, și ne putem da seama de calibrul acestui îndrăgit actor.

Proiectul „D-ale lui Mitică!” de 22 de ani pe micul ecran

În 1999, pe când avea 63 de ani, Mitică Popescu avea să intre într-un proiect inedit, difuzat la TVR 2. Intitulat „D-ale lui Mitică!”, proiectul și-a propus, încă de la început, să aducă în fața românilor altfel de povești, majoritatea din viața satului românesc. În toți acești ani, mai exact 22, Mitică Popescu s-a aflat la cârma emisiunii, neratând nici măcar un episod.

De altfel „D-ale lui Mitică!” este una din cele mai longevive emisiuni păstrate în grila TVR 2 în acești ani. Acum, intrând în perioada estivală, cum era de așteptat, „D-ale lui Mitică!” a intrat în vacanță. Actorul a confirmat acest lucru într-un dialog cu redacția Impact.

„Acum emisiunea a intrat în vacanță, este bine. Cel mai probabil din septembrie o să încep iar filmările. Să vedem!”, a declarat actorul Mitică Popescu.

„Am fost până acum în vacanță”

Și dacă vă întrebați ce a făcut marele actor Mitică Popescu în ultima perioadă, redacția Impact a reușit să-i smulgă o declarație pe această temă. Îndrăgitul actor s-a plimbat, după cum recunoaște chiar el. A fost în Delta Dunării, în Grecia, și spune că va mai pleca, pe ici, pe colo.

“Am fost până acum în vacanță în Grecia, în Delta Dunării și mai urmează să mai merg, dar acum să vedem și cu virusul ăsta. Cât ne dă voie, cât nu. Nu am fost afectat și nu sunt afectat de această pandemie. Îmi este bine, eu nu m-am plâns niciodată de bani ca să zic că îmi este greu financiar.

Pe lângă asta, mă mai uit la fotbal, am fost și pe stadion, pe Arena Națională când a jucat Rapid. Eu țin cu echipa Rapid de mic, de mic mă ducea tata la meci, cei cunoscuți îmi spuneau . Sunt microbist, dar nu înfocat, nu mă enervez când ei greșesc, mă duc la meci ca la spectacol”, a spus Mitică Popescu redacției Impact.

Cât despre emisiune, mai mult ca sigur din septembrie „D-ale lui Mitică!” va reveni la TVR 2.