Motive pentru care ajungi să te învinovățești atunci când descoperi că partenerul te-a înșelat!

Când vestea cumplită cade pe neașteptate și descoperi că persoana în care aveai cea mai multă încredere este aproape imposibil să gasești vreun sens pentru ceea ce se întâmplă. Foarte mulți au tendința de a se învinovăți chiar dacă nu ei sunt cei care au greșit.

Motive pentru care ajungi să te învinovățești pentru faptul că partenerul te-a înșelat!
Motive pentru care ajungi să te învinovățești pentru faptul că partenerul te-a înșelat!

Să descoperi că partenerul te-a înșelat nu este un lucru ușor de acceptat. Iar după ce începi să treci peste furia și tristețea pe care o simți, ajungi să te învinovățești și să te simți responsabilă că ai fost înșelată.

Cu toate că partenerul te-a înșelat, ajungi să te învinovățești pe tine însăți. Iar problema este că tocmai din cauză că te simți așa nu poți să iei o decizie corectă.

Este firesc să cauți motivele pentru care s-a întâmplat acest lucru, dar nu trebuie să iei asupra ta întreaga vină. Pentru că în mod clar amândoi ați greșit undeva și de aceea s-a ajuns în această situație. Există o serie de motive pentru care ajungi să preiei această vinovăție, cu toate că nu ar trebui.

Te simți respinsă

Să afli că partenerul te-a înșelat, este devastator. Deși există multe emoții în joc, cea predominantă este respingerea și anume că nu ai fost suficientă de bună. Când te simți în acest fel ajungi să-ți pierzi complet încrederea în tine și încerci să cauți lucruri pe care să le schimbi la tine.

Te simți prostită

Se spune că o femeie simte când este înșelată. Deci în cazul în care ai simțit că ceva nu este în regulă, dar până la urmă ai decis să ignori totul, acum că ai aflat adevărul poți ajunge să simți că ai fost prea credulă. Acesta e motivul principal pentru care undeva în interiorul tău te simți prostită.

Ceea ce este important să știi, este că, multe persoane ajung în această situație. Acest lucru se întâmplă pentru că nimeni nu vrea să ia în calcul că persoana iubită ar putea fi infidelă. Uneori, încrederea este atât de mare încât ajungi să ignori semnele complet.

Motive pentru care ajungi să te învinovățești pentru faptul că partenerul te-a înșelat!
Foto: ramsdenlaw.com.au

Încrederea ta a fost trădată

Când descoperi că partenerul tău te-a înșelat, pur și simplu nu poți concepe că acest lucru este adevărat. Adică persoana pe care o credeai cea mai potrivită pentru tine te-a trădat. Din această cauză te simți foarte dezamăgită, iar acest lucru este absolut normal. Mai ales că el este cel în care ți-ai pus toată speranța.

Impactul asupra copiilor

Cele mai mari victime ale infidelității sunt copiii tăi. Însă când se întâmplă o asemenea situație trebuie să analizezi foarte bine lucrurile. Iar în cazul în care alegi să salvezi relația sau căsnicia de dragul copiilor tăi, atunci trebuie să știi că faci din start o mare greșeală.

Da, familia este importantă, dar dacă nu ai găsit nici un alt motiv să rămâi în relație decât acesta, atunci îți pierzi timpul învinovățindu-te. Pentru că, în cele din urmă lucrurile s-ar putea strica și mai tare în relația voastră și cei care vor suferi cel mai mult sunt tot cei mici.

Vrei să dai vina pe ceva

Oamenii au tendința de a se învinovăți pentru multe lucruri. Deci în cazul în care ți-ai prins partenerul înșelându-te, s-ar putea să ajungi în situația în care să dai vina tot pe tine.
Auto-învinovățirea este ceea ce fac oamenii – în special femeile. Dar nu trebuie să o faci. Nu trebuie să te simți vinovată pentru alegerile partenerului tău. Oricâte neînțelegeri ar fi fost între voi, el este cel care a ales.