Nimeni nu ştia! Cine a fost cu adevărat Draga Olteanu Matei.

A mai căzut o stea a cinematografiei româneşti! Actriţa Draga Olteanu Matei lasă în urma sa o poveste

Nimeni nu ştia! Cine a fost, cu adevărat, Draga Olteanu Matei.
Nimeni nu ştia! Cine a fost, cu adevărat, Draga Olteanu Matei.

România a pierdut încă un actor de renume! Îndrăgita Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul din Iaşi. Aceasta avea 87 de ani şi grave probleme de sănătate.

Cine a fost Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei s-a născut pe data de 24 octombrie, în anul 1933. Aceasta a descoperit lumea teatrului atunci când a absolvit cu brio Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ″I.L. Caragiale″⁣. S-a întâmplat în anul 1956. A fost un an de succes mai ales că atunci a jucat în prima sa piesă, ″⁣Ziariştii″⁣ de Alexandru Mirodan.

Un an mai târziu, aceasta a început să joace pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Artista a jucat pe această scenă până în anul 1990. Draga Olteanu Matei a fost membru al Generaţiei de Aur a teatrului din România. Ea a avut o carieră de peste 55 de ani şi a jucat în zeci de spectacole de teatru, filme, publicităţi şi seriale TV.

A fost nevoită să se pensioneze în anul 1992 împinsă de vârstă. Însă, pentru că nu putea trăi fără teatru, ea a înfiinţat la Piatra Neamţ compania teatrală pentru actori nonprofesionişti „Teatrul Nostru”. Aceasta a devenit cetăţean de onoare al Municipiului Piatra Neamţ încă din anul 2007.

Nimeni nu ştia! Cine a fost, cu adevărat, Draga Olteanu Matei.
Nimeni nu ştia! Cine a fost, cu adevărat, Draga Olteanu Matei.

A fost un an de succes în 2002. Draga Olteanu Matei avea să primească onorata distincţie Ordinul Naţional ″Steaua României″⁣. Acesta a fost oferit de preşedintele ţării pentru dăruirea şi implicarea în promovarea culturii şi teatrului din România.

În anul 2021 actriţei Draga Olteanu Matei i s-a făcut o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti.

 “După Dumnezeu, vă mulţumesc tuturor, cei care aţi venit aici şi cei care nu sunt aici, pentru că datorită dumneavoastră eu am fost actriţă, m-am străduit din toată inima să vă bucur şi să vă susţin starea de bine”, povestea Draga, la acel moment.

În anul 2014, principesa Margareta, i-a oferit actriţei Ordinul ″Coroana României″⁣ în grad de Ofiţer, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Holul de Onoare al Castelului Peleş din Sinaia.