ONU distruge speranțele omenirii! Nu vom scăpa de Covid-19 mulți ani de acum înainte

Deși cu toții ne dorim să scăpăm de pandemia de coronavirus, se pare că va trebui să ne obișnuim cu existența acestui virus printre noi.

U distruge speranțele omenirii! Nu vom scăpa de Covid-19 mulți ani de acum înainte

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a transmis că transmiterea coronavirusului ar putea deveni sezonieră. Conform sursei citate, informațiile de până acum sunt insuficiente pentru a stabili vremea și calitatea aerului drept factori pentru a adapta măsurile de combatere a pandemiei.

Conform ONU, la mai bine de un an de la apariția virusului SARS-CoV-2 în China, de unde s-a și răspândit în toată lumea, făcând milioane de victime, rămân lucruri necunoscute despre transmiterea acestei boli.

Nu vom scăpa de Covid-19 ani de zile

Organizația Meteorologică Mondială (OMM), o agenție specializată din cadrul ONU, a reunit 16 specialiști care au ca scop studierea influenței factorilor meteorologici și a calității aerului acestei pandemii care ne-a schimbat total viața.

Conform primelor informații ale oamenilor de știință, potrivit caracterului sezonier al bolilor virale respiratorii, în special vârful sezonului rece pentru gripă și coronavirusurile care provoacă răceli, SARS-CoV-2 va fi o boală sezonieră care va persista câțiva ani.

Boala provocată de Covid-19 ar putea deveni sezonieră

Specialiștii din cadrul ONU au mai explicat într-un comunicat de presă că studiile de modelare a proceselor au concluzionat că Covid-19 ar putea deveni sezonieră. Ei mai spun că pentru e monitoriza și chiar a prevedea respectiva boală va trebui să se ia în calcul factori meteorologici și de calitate a aerului.

Momentan experții spun că este prea devreme pentru a lua în considerare acești factori. OMM spune că dinamica transmiterii bolii anul trecut, de exemplu, pare să fi fost influențată de intervențiile guvernamentale, decât de factorii meteorologici.

″În acest moment, datele disponibile nu susţin utilizarea factorilor meteorologici şi a calităţii aerului pentru a permite guvernelor să relaxeze măsurile pe care le iau pentru a reduce transmisiile”, a declarat Ben Zaitchik, copreşedinte al echipei speciale şi membru al Departamentului pentru ştiinţele Pământului şi Planetelor de la Universitatea Johns Hopkins, Baltimore.

ONU: Nu există dovezi că factorii meteorologici influențează coronavirusul

El a mai spus că în primul an al pandemiei s-au observat valuri de contaminare în anotimpurile calde și în regiunile calde, însă momentan nu există dovezi conform cărora acest lucru s-ar putea întâmpla din nou.

Potrivit sursei citate mi sus, în timp ce studiile de laborator au găsit anumite dovezi conform cărora Covid-19 ar supraviețui mai mult în mediul rece, acestea nu au indicat dacă factorii meteorologici au o influență asupra ratei de transmitere în condițiile reale.

Sursa citată mai spune că nu există momentan nicio dovadă care să demonstreze că factorii legați de calitatea aerului influențează cumva virusul.

„Chiar dacă datele preliminare arată că o calitate slabă a aerului creşte rata de deces, nu s-a dovedit că poluarea are un impact direct asupra transmiterii pe calea aerului a SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19”, mai spun speciliștii.