Premierul României a declarat marți că nu își dorește ca țara noastră să fie plasată în carantină totală, fiind de părere că economia trebuie să rămână deschisă, atât cât se poate în această perioadă de pandemie. De asemenea, oficialul din fruntea Guvernului spune că este nevoie de o economie sănătoasă, împlinită doar de oameni sănătoși.

Florin Cîțu: Avem nevoie de o economie sănătoasă

Șeful Executivului a participat, marți, la videoconferința  „Bursa în anul crizei sanitare și al incertitudinilor economice”, în cadrul căreia a declarat că este foarte important ca firmele, companiile din România să fie sănătoase. Liberalul a precizat că pentru el este important să nu se mai instituite carantină totală la noi în țară și să luptăm și cu pandemia de coronavirus.

„Ai nevoie de economie sănătoasă, pentru resurse în sistemul de sănătate, pentru a avea tot, și paturi la ATI, medicamente, și să plătești medicii, dar ai nevoie și de oameni sănătoși pentru a avea o economie puternică”, a declarat Cîțu.

Premierul României: Este momentul să se facă tranziția către o economie modernă

El a mai spus că uitându-se la anul în curs și la ce urmează, tot ce contează este ce vrea coaliția de guvernare de la economia țării, punctând că este momentul să se facă tranziția către o economie modernă, competitivă, digitalizată.

De asemenea, spune Cîțu, fără o economie puternică, tot ce auzim în spațiul public reprezintă doar economii populiste. Toate acțiunile guvernanților trebuie să aibă la bază ca rezultat o economie puternică. Este important, menționează premierul, ca guvernanții să nu mai aștepte să vină investitorii la ei, ci să meargă ei după investitori.

Care sunt ideile guvernanților pentru redeschiderea economiei

Premierul Florin Cîțu are mai multe idei pentru redeschiderea economiei în România. Restaurantele și hotelurile au suferit cel mai mult în această perioadă, fiindcă este au fost primele închise mereu. De aceea, Cîțu susține că autoritățile s-au gândit la o soluție pentru a ajuta acest domeniu. Mai clar, dacă hotelurile și restaurantele își vor vaccina angajații, acestea vor putea fi deschise indiferent de rata de incidență din localitatea în care se află localurile.