Primul român suspect că ar fi infectat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie

Noul pericol din pandemie riscă să scape de sub control. Un român este suspectat că are tulpina britanică, una extrem de contagioasă.

Primul român suspect că ar fi infectat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie

Doi şoferi români de TIR au ajuns în spatele gratiilor în 21 decembrie, sub acuzaţia de trafic de migranţi, după ce ar fi încercat să introducă migranţi în Anglia, testarea lor confirmând că ambii au COVID-19.

Românul este suspectat că are noua tulpină de virus care face ravagii în Anglia.

În 30 decembrie, aceştia au fost retestaţi, de această dată, în cazul unuia dintre ei rezultatul indicând că ar putea fi purtător al noii tulpini a coronavirusului depistată în Marea Britanie, una extrem de contagioasă, scrie France3, citată de Adevărul.ro

„În timpul testului, markerii au fost foarte ridicaţi. Această anomalie a dus la suspiciuni puternice asupra noii tulpini de virus din Anglia”, au menţionat oficialii Direcţiei Interregionale a Serviciilor Penitenciare din Lille, citată de France3.

Această nouă varinată a virusului a impus o serie de măsuri dure în Regatul Unit şi a făcut ca mai multe ţări europene să limiteze accesul în şi dinspre acest stat.

Vestea a creat panică în penitenciar: toţi angajaţii vor fi testaţi, iar cei care vor avea rezultat pozitiv ar urma să fie transferaţi către o închisoare cu secţie medicală Covid-19.