Prințul Charles a cerut în căsătorie o altă femeie înainte de a se căsători cu Diana!

Detalii neștiute ies la iveală despre familia regală, după lansarea cărții ,, Battle of Brothers”, scrisă de istoricul și expertul regal Robert Lacey.

Prințul Charles a cerut în căsătorie o altă femeie înainte de a se căsători cu Diana!
Prințul Charles a cerut în căsătorie o altă femeie înainte de a se căsători cu Diana!

Înainte de a se căsători cu prințesa Diana, prințul Charles ar fi cerut-o în căsătorie pe verișoara sa de gradul al doilea. Dezvăluirea a fost făcută de un expert regal Robert Lacey, în biografia sa recentă.

Un unchi l-a încurajat pe Charles să facă acestă propunere

Potrivit cărții „Bătălia fraților” de Robert Lacey, prințul Charles i-a propus odată verișoarei sale secundare, Amanda Knatchbull, să se căsătorească cu el. Cererea a fost facută se pare la încurajarea unchiului său, Lord Mountbatten, potrivit celor de la The Express.

Lacy explică în cartea sa: „Când prințul i-a făcut în sfârșit propunerea în vara anului 1979 – cu puțin înainte de asasinarea Lordului Mountbatten – Amanda, cu o minte independentă, l-a respins politicos.”

Autorul a continuat: „De-a lungul anilor, cei doi veri s-au apropiat, dezvoltând un respect reciproc și o prietenie care a durat până în prezent”.

Și deși, nunta prințului Charles cu Diana a fost magică, zâmbetele lor publice și afișarea fericirii mascau de fapt tensiunile secrete precum și preocupările acestora legate de un viitor împreună.

La 29 iulie 1981, Lady Diana Spencer a mers pe culoarul Westminster Abbey, pe lângă sute de invitați, inclusiv demnitari mondiali și membrii importanți ai regalității. Ea era așteptată la altar de Charles, prințul de Wales, fiul cel mare și moștenitorul reginei Elisabeta a II-a.

Prințesa Diana și-a amintit că se simțea „cea mai norocoasă fată din lume” pentru că se căsătorea cu un bărbat pe care îl iubea nespus de mult. Acest lucru a fost susținut și în cartea „Diana: Povestea ei adevărată în propriile cuvinte”.

Cu toate acestea, acea zi  fericită a mascat realitatea acum tristă și tragică a relației de cuplu, afectată de infidelitate, singurătate și dragoste neîmpărtășită.

Prințul Charles a cerut în căsătorie o altă femeie înainte de a se căsători cu Diana!
Foto: Mirrorpix

Familia regală a revenit în atenția tuturor după apariția ultimului sezon din serialul Coroana

Familia regală a revenit și mai mult în atenția publicului, mai ales după ce sezonul patru din serialul The Crown a fost lansat  săptămâna trecută pe Netflix. De fapt, anumite lucruri care au apărut în celebra serie nu au fost deloc pe placul membrilor familiei regale.

Și în noul sezon distribuția a fost una pe măsură. Olivia Coleman a jucat-o din nou pe regina Elisabeta, Helena Bonham Carter interpretând-o pe prințesa Margaret și Tobias Menzies din Game of Thrones și Outlander revenind în rolul prințului Philip.

Un alt rol de excepție l-a avut Emma Corrin, care  a jucat-o pe prințesa Diana. Și deși s-a spus că actrița va fi înlocuită de Elizabeth Debicki în sezonul următor, se pare că felul excepțional în care a jucat o va aduce din nou în serial. Asta a avut loc în ciuda faptului că a supărat familia regală prin portretizarea prințesei Diana în sezonul 4.

Serialul The Crown urmărește  rivalitățile politice și romantismul din timpul domniei reginei Elisabeta a II-a, dar și evenimentele care au modelat a doua jumătate a secolului XX.