Prognoza meteo pentru următoarea lună. Când se încălzeşte vremea

Potrivit meteorologilor, ultima săptămână a lunii februarie urmează a arăta temperaturi mai ridicate și precipitații mai scăzute.

Prognoza meteo pentru următoarea lună. Când se încălzeşte vremea

ANM estimează că prognoza meteo pentru următoarea lună urmează a se încadra în limitele normale.

Meteorologii anunță că în săptămâna 22 februarie – 1 martie, temperaturile vor fi mai ridicate decât media anilor precedenți a aceluiași interval de timp. Termometrele vor arăta o creștere a temperaturii la nivelul întregii țări, mai accentuată în zonele montane. În zonele de deal și munte, soarele va încălzi arătând o temperatură de până la 18 grade Celsius.

În centru, sud și sud-est, în zonele de relief scăzut vor fi întânite ceața în combinație cu chiciura și burnița. La munte, vântul va cunoaște intesificări ale vitezei. Pentru zilele care urmează, vremea frumoasă se va menține în toate zonele țării. În zonele de deal și munte soarele se va arăta pe cer în mare parte a zilei, iar în timpul nopții și dimineața ceața își va face simțită prezența.

Pentru ziua de mâine, norii vor predomina în regiunile estice și sud-estice, iar spre seară, în zona Dobrogei va fi cuprinsă de precipitații sub formă de ploaie. Ploile vor cuprinde jumătatea de nord a țării vineri noaptea, iar la munte vor fi intâlnite precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Precipitațiile vor fi scăzute

La nivelul Capitalei, ziua începe cu înnorări, însă pe parcusul zilei, cerul va fi senin cum temperaturi maxime de 13 grade Celsius. Precipitațiile vor fi scăzute în toate regiunile, cu precădere în sud-vest. Pentru prima săptămână a lunii martie, meteorologii anunță temperaturi medii ale aerului, foarte apropiate de valorile normale ale acestei perioade. În sud-est și la munte, termometrele vor arăta o ușoară scădere a temperaturii. Cantitatea de precipitații va fi una redusă, mai ales în zonele de munte și jumătatea vestică a teritoriului.

În săptămâna 8 – 15 martie, ANM estimează că temperaturile vor fi încadrate în limitele normale la nivelul întregii țări. Nivelul de precipitații va urma cursul firesc ale acestei perioade, urmând a fi ușor deficitar în zonele de munte și cele extracarpatice. Pentru săptămâna 15 – 22 martie, valorile termice nu vor depăși valorile medii întâlnite în această perioadă, la nivelul tuturor regiunilor.

Cantitățile de precipitații vor fi similare cu cele normale pentru această săptămână. Local, nivelul de precipitații va crește în regiunile nordice. Estimările meteorologice pentru luna martie sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, abaterile temperaturilor fiind estimate în comparație cu perioada 1993 – 2016.