Protest la Matei Balș. Oamenii au ieșit în stradă: „Opriți MĂCELUL din sănătate!”

Mai multe persoane protestează, vineri seară, în fața clădirii Spitalului Matei Balș. Printre ei se află și Eugen Iancu, tatăl unuia dintre cei care și-au pierdut viața la Colectiv.

Protest la Matei Balș. Oamenii au ieșit în stradă: "Opriți MĂCELUL din sănătate!"

Zeci de persoane s-au adunat vineri seara în fața spitalului Matei Balș Participanții scandează mai multe lozinici care îi vizează în special pe președintele României, Klaus Iohannis, și pe șeful DSU, Raed Arafat, considerați principalii vinovați de tragediile din spitalele din România.

Protestatarii s-au adunat la intrarea Spitalului Matei Balș unde vineri dimineață a avut loc un incendiu în urma căruia au murit cinci pacienți. Oamenii scandează „Iohannis la sparanghel”, „Arafat la pușcărie” și „Demisia”. Protestatarii care sunt păziți de jandarmi, le-au cerut românilor să iasă în stradă.

Protestul a fost anunțat pe Facebook. Protestatarii s-au mobilizat deoarece „la doar câteva luni de la tragedia de la Piatra Neamț, un nou incendiu face victime într-un spital din România”. În ciuda repetării acestor dezastre în instituțiile din sistemul public de sănătate, de la Maternitatea Giulești și până la Institutul Matei Balș reacția autorităților este transpartinic aceeași, susțin protestatarii care au anunțat pe Facebook de ce ies în stradă.

„Suntem la Balș”, este mesajul atât de simplu, dar care spune atât de multe, postat de Eugen Iancu, tatăl uneia dintre victimele de la Colectiv.