De când a venit la conducerea Ministerului Muncii, liberala Raluca Turcan a avut ca obiectiv principal să creeze echitate între pensiile românilor. Astfel, spune ea, scopul recalculării celor cinci milioane de pensii din sistemul public este acela de a crește pensiile foarte mici.

“Avem sistemul public de pensii, în care avem etapa de evaluare, ulterior vom veni cu o nouă formula de recalculare a tuturor pensiilor și în maxim un an și jumătate vom avea toate cele 5 milioane din sistemul public de pensii recalculate, astfel încât să reducem inechitățile și cele mai mici să crească mai repede”, a spus Turcan la Digi24.

Din ce cauză s-au creat anomalii în sistemul de pensii

De asemenea, Raluca Turcan a mai anunțat că s-au creat anomalii în sistemul de pensii din cauza faptului că au existat diferențe între legea salarizării și pensiilor. Conform acesteia, în sistemul judiciar au existat perioade în care contributivitatea a fost minimă, iar acum, un magistrat care are o pensie lunară de 18.000 de lei, obligă statul să plătească pentru el 17.000 de lei, fiindcă contributivitatea sa a fost de 2.000 de lei.

Liberala explică faptul că trebuie găsite acele variante care să permită apropierea acestor pensii speciale de partea de contributivitate.

Până acum au fost evaluate peste 230.000 de dosare de pensii, a anunțat săptămâna trecută Raluca Turcan.

Diferențe uriașe între pensionari

În România există o diferență uriașă între pensionari. De exemplu, un bătrân care a muncit toată viața și a plătit taxe și impozite primește o pensie de 800 de lei, în timp ce un magistrat primește chiar și 70.000 de lei. Sunt și situații mult mai revoltătoare. După ce că au pensii uriașe, unii oameni se angajează și în sistemul public și cumulează pensia cu salariul.

Valeriu Nicolae, fostul candidat independent la Camera Deputaților, a publicat în urmă cu o lună pe Facebook veniturile Dorinei Danielescu, fost procuror. La 52 de ani, femeia câștigă de la statul român peste 100.000 de euro, spune bărbatul.

Mai clar, fostul procuror are o pensie de 70.000 de euro pe an, la care se adaugă și un salariu de 124.456 de lei de la Autoritatea Aeronautică Civilă.

Valeriu Nicolae este revoltat de veniturile femeii, cu atât mai mult cu cât se știe că Dorina Danielescu are doctoratul plagiat. El întreabă cum este posibil ca statul român să permită plătirea acestor tipuri de pensii când procuratura României este faimoasă prin corupție și dosare făcute catastrofal.

11.000 de euro pe lună de la stat

De asemenea, și soțul acesteia primește bani mulți. El este manager al unui spital din Buzău, unde, spune Nicolae, candidează de fiecare dată de unul singur pe acea poziție. În fiecare lună, familia Danielescu a primit de la stat minimum 11.000 de euro. Despre CV-ul acesteia, Valeriu Nicolae spune că „pute a impostură și servicii”.