Raluca Turcan: Au fost virate sumele pentru pensiile ce urmează a fi plătite în ianuarie 2021

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că toate Casele Judeţene de Pensii au solicitat, în cursul zilei de luni, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) transmiterea urgentă către trezorerii a dispoziţiilor bugetare care reprezintă plăţile de pensii pentru luna ianuarie a acestui an.

Raluca Turcan: Au fost virate sumele pentru pensiile ce urmează a fi plătite în ianuarie 2021

Ministrul Muncii a transmis că sumele pentru pensiile care urmează să fie plătite la domiciliu în ianuarie 2021 au fost virate, iar procedurile vor permite Poştei Române să înceapă să achite aceste pensii.

Anunțul făcut de noul ministru al Muncii

„Am discutat din nou azi cu reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii Publice pentru a mă asigura că este respectat calendarul de plată a pensiilor la domiciliu pe care l-am stabilit cu instituţiile implicate.

Casele Judeţene de Pensii au solicitat astăzi la prima oră Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală transmiterea în regim de urgenţă către trezorerii a dispoziţiilor bugetare reprezentând plăţile de pensii pentru ianuarie 2021. Ulterior, au fost întocmite ordinele de plată către Poşta Română şi au fost virate sumele pentru pensiile ce urmează a fi plătite la domiciliu în ianuarie 2021. Toate aceste proceduri vor permite Companiei Naţionale Poşta Română să înceapă imediat achitarea pensiilor la domiciliu.

Reaminesc că, pentru pensionarii care au optat să îşi primească drepturile băneşti acasă, plata se face prin Convenţie între datele de 1 şi 15 ale fiecărei luni”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.