Vești bune pentru Liviu Dragnea care află peste două săptămâni dacă iese sau nu din închisoare. Tribunalul București a fixat termenul de judecată în data de 19 mai. Se pare că decizia instanței va fi definitivă.

Dragnea, o nouă șansă la eliberare

Se pare că 19 mai este dată la care fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, află dacă poate fi eliberat condiționat. Tribunaluil București este cel care va lua o decizie în acest sens, asta după ce Judecătoria Sectorului 5 a respins, la finalul lunii aprilie, cererea de liberare condiţionată ca fiind neîntemeiată, pe motiv că nu a dat suficiente dovezi de îndreptare.

Totodată, în motivarea data de Judecătoria Sectorului 5 se arată că Judecătoria s-au opus eliberării fostului lider PSD pe motiv că acesta a lipsit la mai mult de jumătate din programele educaționale din penitenciar.

De ce nu a ieșit din închisoare mai repede

“Astfel, deşi petentul a participat la mai multe programe educaţionale în această perioadă, respectiv la 12, aşa cum rezultă din caracterizarea penitenciarului, 7 sunt finalizate fără credite ceea ce presupune o prezenţă mai mică de 75% la acestea”, se arată în motivare.

Cum verdictul nu a fost definitiv, Liviu Dragnea l-a atacat, astfel că procesul s-a mutat la tribunal. Fostul șef al Camerei Deputaților execută pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare, primită în dosarul angajărilor fictive.

Ce s-ar fi întâmplat dacă Liviu Dragnea era eliberat?

Ion Cristoiu a explicat zilele trecute că „probabil că dacă îl elibera acum venea Paștele și nu era bine diversiunea pusă la cale”. Totuși, jurnalistul a transmis că fostul șef al social democraților „va fi eliberat”din închisoare pe 27 mai.

„Liviu Dragnea, care a încercat să se elibereze. Pe 27 mai va fi eliberat. Probabil că dacă îl elibera acum venea Paștele și nu era bine diversiunea pusă la cale. Eliberarea lui va face parte dintr-o diversiune, adică o să înceapă iar un hau-hau, a ieșit Liviu Dragnea, ciuma roșie… Liviu Dragnea, dacă iese din pușcărie ocupă televiziunile, presa miluită sau pe cale de a fi miluită vreo lună.

Vor începe din surse, aflăm că va face un partid, din surse aflăm că azi-noapte s-a întâlnit cu… și o s-o țină așa până obosește. În timpul ăsta, ăștia o să mai pună mâna pe vreo 10 fripturi, fără să le vedem noi”, a declarat Ion Cristoiu, conform alephnews.ro